Ukrayna, Trump'ın mültecileri Kiev'e erteleme planı (ve para)

kunteper

Global Mod
Global Mod
Donald Trump, Ukrayna ve Rusya arasında barış için bastırıyor. Ancak bu sırada binlerce Ukraynalı ABD'den uzaklaşmaya hazırlanıyor. Amerikan başkanının yönetimi, Ukrayna ve Haiti'den 700 bin kişi de dahil olmak üzere, çatışma alanlarından kaçan mültecilerin geri gönderilmesini finanse etmek için yurtdışında yardım için 250 milyon dolarlık yardım kullanmayı amaçlayan bir plan oluşturdu. Washington, iç yönetim belgelerinin kopyalarını görüntülediğini açıklıyor.

Şimdiye kadar gizli kalan teklif, 5 Mayıs'ta, “kendine özgü” için bir hükümet uygulamasına gönüllü olarak kaydolacak göçmenlere bin dolar teklifiyle ilgili olarak açıklanandan önce geliştirildi.

Şimdi bunun ortaya çıktığı ortaya çıkıyor Gönüllü sınır dışı etme planı bu nedenle sadece Ukraynalılar ve Haitian değil, savaş bölgelerinden ve çatışmalardan kaçan insanları içerecektir.Ama aynı zamanda Afganlar, Filistinliler, Libyalılar, Sudanlılar, Suriyeliler ve Yemenliler, göçmenler, OIM ile ilgilenen BM ajansının bu ülkelere geri dönüşü desteklemediğini kabul eden belgede okunanlara göre.

Dahili Güvenlik Bakanlığı, görevin “kararlardan önceki” taslakları incelediğini ve “modası geçmiş” olacağını söyledi. Ancak gazete, Departman ve Dışişleri Bakanlığı'nın geçen hafta, yurtdışında finanse etmek için kullanılacak 250 milyon dolarlık yardım da dahil olmak üzere bu planı detaylandıran bir anlaşma imzaladığını vurguladı. Ancak, gönüllü geri dönüşlere katılacak insanların uyruğu anlaşmada belirtilmemiştir.

Gazete, tanımlayan eski hükümet yetkilileri de dahil olmak üzere uzmanların görüşlerini belirtiyor ABD'de sığınan insanları ülkelerine dönmeye itmek için Amerikan ideallerinin aksineAyrıca, mültecilere yardım etmeye mahkum olan fonları kullanarak. Biden yönetimi Ukraynalılara 2022'de Rus istilasının başlamasından sonra mültecilerin geçici statüsünü verdi, Haityalılar için, binlerce insanın öldüğü deprem yılı olan 2010 yılından bu yana yenileniyor. Durum, göçmenlerin ülkenize güvenli bir şekilde dönmesi mümkün olana kadar ABD'de kalmalarını sağlar.

Şu anda, Dışişleri Bakanlığı Amerikalılara, çetelerin şiddetinden ve yıllarca süren siyasi istikrarsızlıktan harap olan Ukrayna ve Haiti'ye her türlü gezi tavsiye ediyor, ancak görevin belirttiği belgede, 200 binden fazla Ukraynalı ve 500 binden Haiti'nin gönüllü ülkeye dahil olması bekleniyor.

İç Güvenlik Departmanı sözcüsü Tricia McLaughlin, mülteci statüsünün iptal edildiği göçmenlere açıkça atıfta bulunarak, “Başkanın gündemini yurtdışında yardımın yardımını kullanarak yurtdışında yardım kullanarak daha da uygulamak için çalışıyoruz.” Dedi.