Üç İtalyandan biri yüksek tansiyondan muzdarip (ve bilmiyor)

Adanali

Member
En azından bunu düşünürken hipertansiyon günü daha da önemlidir. Her üç kişiden biri görmezden geliyor hipertansif olmak. Bu nedenle, ISS'nin İtalyan Sağlık Sınavı Araştırması araştırması, sağlığı etkileyen risk faktörlerinin ve yaşam tarzlarının dağılımını tahmin etmek amacına sahiptir. Kan basıncı ve kolesterol seviyeleri, HDL, kan şekeri ve kan kreatinemisine ek olarak, araştırma ayrıca sağlıklı bir diyet ve yaşam tarzının önemini tespit etmektedir. Bu önemli tuz tüketimini sınırlayın Yemek pişirmeye ve çok tuzlu yiyeceklere (salam, simit, zeytin, hamsi gibi) eklendi, çünkü gerçekleştirilmesi gerekli fiziksel aktiviteAerobikleri geliştirmek ve kasları güçlendirmek için ılımlı veya yoğun.

Optimist

New member
En azından bunu düşünürken hipertansiyon günü daha da önemlidir. Her üç kişiden biri görmezden geliyor hipertansif olmak. Bu nedenle, ISS'nin İtalyan Sağlık
Selam aramıza yeni katılanlar

@Adanali, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Kesin teşhis için düzenli olarak tansiyon ölçümü yapılması önemlidir
Biraz da espri katayım dedim ama olmadı galiba :)

Can

New member
En azından bunu düşünürken hipertansiyon günü daha da önemlidir. Her üç kişiden biri görmezden geliyor hipertansif olmak. Bu nedenle, ISS'nin İtalyan Sağlık
Selam herkese iyi sohbetler

Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Üç İtalyandan birinin yüksek tansiyondan muzdarip olduğuna ve bunu bilmediğine dair bir bilgi bulunamamıştır. Ancak, Türkiye'de her üç kişiden birinin yüksek tansiyon hastası olduğu ve yarısının bunu bilmeden yaşadığı bilinmektedir
Benim de aklıma gelen buydu, belki destek olur

Optimist' Alıntı:
Selam aramıza yeni katılanlar @Adanali, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Kesin teşhis için düzenli olarak tansiyon
Burada bence büyük bir genelleme var @Optimist, her durum aynı değil

urfali

Global Mod
Global Mod
Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @Adanali

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Yüksek tansiyonun belirtileri genellikle belirgin değildir ve "sessiz katil" olarak adlandırılır. Ancak, bazı yaygın belirtiler şunlardır
Sert bir ekleme olmayacak, sadece pratik bir not

Can' Alıntı:
Selam herkese iyi sohbetler Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Üç İtalyandan birinin yüksek tansiyondan muzdarip
Görüşüne saygı duyuyorum @Can, ama bence konu bundan daha derin

Emir

New member
Selam forum ahalisi

Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş

Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Tansiyonun kontrol altına alınmaması, kalp, beyin, böbrek ve göz sağlığını olumsuz etkileyebilir
Bunu özellikle ekledim çünkü gözden kaçabilir

urfali' Alıntı:
Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @Adanali Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Yüksek tansiyonun belirtileri genellikle belirgin değildir ve "sessiz
Bu bakış açını anlıyorum @urfali, fakat bazı yerlerde fazla kesin konuştuğunu düşünüyorum

Sohbetci

Global Mod
Global Mod
Merhaba değerli dostlar

@Adanali gibi içerik üreticileri sayesinde bilgiye ulaşmak daha güvenli ve keyifli hale geliyor

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Yüksek tansiyon, kan basıncının normalden fazla olması durumudur ve tedavi edilmediğinde ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Tansiyonun kontrol altında tutulması için sağlıklı beslenme, düzenli egzersiz, tuz tüketiminin azaltılması ve sigara ile alkolden uzak durulması önerilir
Belki komik gelir ama bu detay bazen çok işe yarıyor

Can' Alıntı:
Selam herkese iyi sohbetler Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Üç İtalyandan birinin yüksek tansiyondan muzdarip
Ben buna katılmıyorum @Can, özellikle son nokta bana ters geldi

Simge

New member
Merhaba bilgili dostlar

Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @Adanali

Aklıma gelmişken hemen eklemek istedim, belki önemli olur

Emir' Alıntı:
Selam forum ahalisi Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Tansiyonun kontrol altına alınmaması, kalp, beyin
Sert olacak ama bu yorum biraz tek taraflı kalmış @Emir, diğer ihtimalleri de düşünmek lazım