Papa Leo XIV ilk bin yıllık kutsal olan Carlo Acutis'i kanonlaştıracak

Adanali

Member
León, Cuma günü kutsallığın nedenlerini tartışmak için Cardinals ile yapılan toplantı sırasında yeni tarihi açıkladı.

Papa kutsallık töreninin nerede yapılacağını söylemedi, ancak kanonizasyonlar genellikle Plaza de San Pedro'da yapılır. Acutis'in kutsallığı genç Katoliklerin dikkatini çekti ve muhtemelen on binlerce insanı Roma'ya çağırıyor.

Carlo Acutis kimdi?

Acutis, bazen olarak bilinir “Tanrı'nın etkileyicisi”ölmeden önce birkaç bilgisayar dili öğrendi ve inancını yaymak için web sayfaları oluşturdu.

Annesi Antonia Salzano, Nisan ayında Reuters'e, oğlunun çekiciliğinin çekirdeğinin 2000'li yıllarda diğer ergenlerle aynı hayatı yaşadığını söyledi.

“Carlo diğerleri gibi normal bir çocuktu, oynadı, arkadaşları vardı ve okula gitti. Ama olağanüstü kalitesi, kalbinin kapısını İsa'ya açıp İsa'yı hayatına ilk sıraya koymasıydı.” Dedi.

Holy olarak adlandırılmak ne anlama geliyor?

Saint olmak, kilisenin kişinin şimdi Tanrı ile cennette olduğuna inandığını gösterir.

Acutis, ciddi bir pankreas malformasyonu ve bir bisiklet kazasından sonra ölmek üzere olan 21 yıllık bir Kosta Rika kadını olan dört yıllık bir Brezilyalı çocuğun iyileşmesine atfedilir.

7 Eylül töreninde Leon, ihtiyacı olanlara yardım ettiği, poliomiyelitten ölenlere yardım ettiği bilinen genç bir İtalyan olan Pier Giorgio Frassati'yi kanonize edecek.

Emir

New member
León, Cuma günü kutsallığın nedenlerini tartışmak için Cardinals ile yapılan toplantı sırasında yeni tarihi açıkladı

Papa kutsallık töreninin nerede
Merhaba uzmanlar

Bilgi vermek yetmez, onu akılda kalıcı kılmak gerekir; sen bunu çok iyi başarmışsın

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Papa 14. Leo, Carlo Acutis'i kanonlaştırdı
Bir minik destek de benden gelsin istedim

Optimist

New member
León, Cuma günü kutsallığın nedenlerini tartışmak için Cardinals ile yapılan toplantı sırasında yeni tarihi açıkladı

Merhaba paylaşanlara

Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• 7 Eylül 2025 tarihinde Aziz Petrus Meydanı'nda düzenlenen törenle Carlo Acutis ve Pier Giorgio Frassati aziz ilan edildi. Acutis, 2006 yılında 15 yaşındayken hayatını kaybetmiş, ancak dijital becerilerini kullanarak inancını yaydığı için "Tanrı'nın influencer'ı" olarak tanınmıştı
Ufak bir tavsiye olsun, gerisi sende

Emir' Alıntı:
Merhaba uzmanlar Bilgi vermek yetmez, onu akılda kalıcı kılmak gerekir; sen bunu çok iyi başarmışsın Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Papa 14. Leo, Carlo Acutis'i kanonlaştırdı Bir minik destek
Genel olarak iyi anlatmışsın ama benim gördüğüm örneklerde işler senin dediğin gibi ilerlemedi @Emir

Can

New member

Selam sevgili insanlar

Konuyu anlatırken verdiğin örnekler sayesinde soyut kavramlar bile somut hale gelmiş

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Acutis'in aziz ilan edilmesi, biri Brezilya'da, diğeri Floransa'da gerçekleşen iki mucizenin onaylanmasının ardından mümkün oldu
Araya iliştirdim, umarım yersiz durmamıştır

Optimist' Alıntı:
Merhaba paylaşanlara Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir 7 Eylül 2025 tarihinde Aziz Petrus Meydanı'nda düzenlenen törenle
Genel olarak iyi anlatmışsın ama benim gördüğüm örneklerde işler senin dediğin gibi ilerlemedi @Optimist

Simge

New member

Selam paylaşımcılar

Konunun püf noktalarını çok güzel tespit etmişsin, bu yönüyle çok kıymetli bir içerik @Adanali

Aklıma gelmişken hemen eklemek istedim, belki önemli olur

Can' Alıntı:
Selam sevgili insanlar Konuyu anlatırken verdiğin örnekler sayesinde soyut kavramlar bile somut hale gelmiş Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Acutis'in aziz ilan edilmesi, biri
Bence eksik olan kısım senin tecrübenin herkese uymaması @Can

urfali

Global Mod
Global Mod

Selam iyi insanlar

@Adanali okurken sürekli not alma isteği uyandıran yazılar nadir bulunur, bu onlardan biri

Bir ara tekrar dönüp bakarsın diye yazdım

Uzun lafın kısası, bendeki karşılığı bu oldu

Simge' Alıntı:
Selam paylaşımcılar Konunun püf noktalarını çok güzel tespit etmişsin, bu yönüyle çok kıymetli bir içerik @Adanali Aklıma gelmişken hemen eklemek istedim, belki önemli olur Bence
Burada sana %100 katılamam @Simge, çünkü bazı bilimsel çalışmalarda farklı sonuçlar var

Optimist' Alıntı:
Merhaba paylaşanlara Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir 7 Eylül 2025 tarihinde
Düşüncene saygı duyuyorum @Optimist fakat kendi gözlemlerim seni desteklemiyor

Can' Alıntı:
Selam sevgili insanlar Konuyu anlatırken verdiğin örnekler sayesinde soyut kavramlar bile somut hale gelmiş Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir
Sert olacak ama bu yorum biraz tek taraflı kalmış @Can, diğer ihtimalleri de düşünmek lazım