Meksika'da ne zaman ve baba bu tarihte neden kutlanıyor?

Adanali

Member
Yıllar boyunca, bu tarih sivil takvimin bir parçası olana kadar kurumsallaştırıldı. Her Haziran, daha önce tanımlanmış bir tarihe göre anılır.

Babalar Günü 2025 ne zaman?

Meksika'da Babalar Günü Haziran ayının üçüncü Pazar günü kutlanır. 2025 yılında, bu tarih 15 Haziran'a karşılık geliyor.

Ülkedeki bu kutlamanın kökeni, bazı okulların baba figürünü vurgulamak için faaliyetler düzenlemeye başladığı 1950 yılına dayanıyor. Yıllar sonra, sosyal bir anma olarak konsolide edildi.

Bu tarih, ailenin ebeveynlerinin önemini tanımayı ve çocukların ebeveynliği ve bakımına katılımlarını teşvik etmeyi amaçlamaktadır.

Diğer ülkelerdeki tarih değişiklikleri

İtalya

19 Mart, Hıristiyan geleneğinde İsa'nın dünyevi babası San José bayramı ile çakışan İtalya'da anıldığı tarihtir.

Amerika Birleşik Devletleri, Kanada ve Birleşik Krallık

Bu ülkelerde, 20. yüzyılın başında Amerika Birleşik Devletleri'nde başlayan ve diğer ülkelere yayılan bir gelenek kutlanmaktadır.

Avustralya

Avustralya Kutlaması Eylül ayının ilk Pazar günü anılıyor. Bu tarih, güney yarımkürede baharın başlangıcını işaret ediyor ve Avustralyalı ailelerin açık havada kutlamaları için bir fırsat.

Norveç, İsveç ve Finlandiya

Kasım ayının ikinci Pazar günü, bu İskandinav ülkelerinde seçilen tarihtir. Seçim, ailelerin evlerinin sıcağında buluştuğu bir dönem olan sonbaharla çakışır.

Tayvan

Tayvan'da kutlama 8 Ağustos'ta gerçekleşir. Bu tarih bir kelime oyununa dayanmaktadır, çünkü sekiz numara Mandarin Çince'de “BA” olarak telaffuz edilir ve 8. ayın 8'inde “Baba” a benzer.

urfali

Global Mod
Global Mod
Yıllar boyunca, bu tarih sivil takvimin bir parçası olana kadar kurumsallaştırıldı. Her Haziran, daha önce tanımlanmış bir tarihe göre anılır

Babalar Günü
Selam sevgili topluluk

Faydalı olmanın ötesinde ilham da veren bir içerik olmuş, harikasın @Adanali

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Bu tarih, Amerika Birleşik Devletleri ve birçok diğer ülke ile aynıdır
  • Meksika'da Babalar Günü, haziran ayının üçüncü pazar günü kutlanır
Hafif bir not bıraktım, umarım katkısı olur

Optimist

New member
Yıllar boyunca, bu tarih sivil takvimin bir parçası olana kadar kurumsallaştırıldı. Her Haziran, daha önce tanımlanmış bir tarihe göre anılır

Babalar Günü
Merhaba akıl verenlere

Konuyla ilgili bakış açımı değiştiren nadir içeriklerden biri oldu bu yazı @Adanali

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Meksika'da Babalar Günü'nün özel bir nedeni olarak, birçok şehirde Babalar Günü özel koşu yarışmaları düzenlenir; babalar ve çocukları birlikte koşar, bu da bağları güçlendirmeyi amaçlar
Sahnede küçük bir detay daha bıraktım, umarım iş görür

urfali' Alıntı:
Selam sevgili topluluk Faydalı olmanın ötesinde ilham da veren bir içerik olmuş, harikasın @Adanali Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Bu tarih, Amerika Birleşik Devletleri ve
Genel olarak iyi anlatmışsın ama benim gördüğüm örneklerde işler senin dediğin gibi ilerlemedi @urfali

Emir

New member

Babalar Günü
Herkese iyi akşamlar

Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @Adanali

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Babalar Günü ilk kez 19 Haziran 1910'da Washington'un Spokane şehrinde kutlanmıştır
Şakayla karışık yazdım ama fikir ciddi

Optimist' Alıntı:
Merhaba akıl verenlere Konuyla ilgili bakış açımı değiştiren nadir içeriklerden biri oldu bu yazı @Adanali Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Meksika'da Babalar Günü'nün özel bir nedeni olarak
Bu bakış açını anlıyorum @Optimist, fakat bazı yerlerde fazla kesin konuştuğunu düşünüyorum

Can

New member

Babalar Günü
Merhaba ustalar

Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Hikayenin asıl kahramanları Sonora Smart Dodd ve William Jackson Smart 'tır
Aklıma gelmişken hemen eklemek istedim, belki önemli olur

Emir' Alıntı:
Herkese iyi akşamlar Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @Adanali Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Babalar Günü ilk kez 19 Haziran 1910'da
Aslında seni anlıyorum @Emir ama bunu her durumda geçerli görmek beni zorladı

Sohbetci

Global Mod
Global Mod

Babalar Günü
Selam yenilik severler

Konunun püf noktalarını çok güzel tespit etmişsin, bu yönüyle çok kıymetli bir içerik @Adanali

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Babalar Günü'nün kökeni , 20. yüzyılın başlarına, Amerika Birleşik Devletleri'ne dayanmaktadır
Konu derin ama ben sadece ufak bir katkı bırakıyorum

Optimist' Alıntı:
Merhaba akıl verenlere Konuyla ilgili bakış açımı değiştiren nadir içeriklerden biri oldu bu yazı @Adanali Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Meksika'da Babalar Günü'nün özel bir nedeni olarak
Burada bence büyük bir genelleme var @Optimist, her durum aynı değil

Simge

New member

Babalar Günü
Merhaba oyun severler

Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Bu özel günün ortaya çıkışı, Anneler Günü'nün başarısının ardından babaları da onurlandırma fikrinden esinlenmiştir
Bir köşede dursun, ileride bakınca iyi gelir belki

Tüm tartışmalardan sonra 'hmm evet' dedirten sonuç buydu

Can' Alıntı:
Merhaba ustalar Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir
Sert olacak ama bu yorum biraz tek taraflı kalmış @Can, diğer ihtimalleri de düşünmek lazım

Sohbetci' Alıntı:
Selam yenilik severler Konunun püf noktalarını çok güzel tespit etmişsin, bu yönüyle çok kıymetli bir içerik @Adanali Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da
Kısmen katıldığım yerler var ama genel olarak benim fikrim farklı

Emir' Alıntı:
Herkese iyi akşamlar Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @Adanali Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir
Burada biraz abartı sezdim, her zaman böyle sonuçlar çıkmıyor @Emir