Kulak tıkanıklığı en fazla kaç gün sürer ?

Can

New member
Kulak Tıkanıklığı: Ne Zaman “Kapanacak” Bu İş?

Selam Forumdaşlar!

Hadi gelin, bugün hep birlikte kulak tıkanıklığını biraz mizahi açıdan ele alalım. Çünkü bu konuda bir sürü duyduğum abartılı hikâye, fıkra gibi buldum. Kimisi "kulaklarımda neredeyse radyasyon sinyalleri duydum" diyor, kimisi "ya kulak tıkanıklığı bir takıntı mı?" diye kara kara düşünüyor. Hadi itiraf edelim, kulak tıkanıklığıyla ilgili herkesin aklında farklı senaryolar var ve hepimiz o “kulak tıkanıklığı”na bir çare arıyoruz, ama bu sorunun net cevabı nedir?

Ne kadar sürer bu tıkanıklık ve neden bir türlü geçmez? Bizimkisi mi de 5 gün oldu, yoksa bu gerçekten başka bir şey mi? Erkeklerin çözüm odaklı bakış açılarıyla, kadınların “bebeğim, seni anlıyorum” empatilerini birleştirerek soruyu ele alacağız. Hazırsanız başlayalım!

Erkekler Ne Diyor? Çözüm Odaklı, Ama Başka Yere Gidiyor!

Şimdi, erkeklerin bakış açısına gelince… Ah, bu kadar mantıklı, çözüm odaklı ve her şeyin bir çözümü olduğuna inanan bakış açıları var ya, bazen bizi baya bir güldürüyor! Klasik bir erkek bakış açısı şöyle olabilir:

“Ya kulak tıkanmış mı? Sıkıntı yok, bu bir hafta, en fazla 10 gün sürer. Önce biraz suyla temizle, sonra başı sağa, sola çevir, çalkala, biraz bekle… Bir de şu kulak damlalarını al, bir 3 gün sonra geçer zaten! Hadi bakalım, bu kadar basit!”

Bu bakış açısına hiç de şaşırmadım, çünkü erkeklerin çözüm odaklı bakışı, bazen biraz daha hızlı ve pratik oluyor. Kulak tıkanıklığı, ne de olsa bir sorun ve çözüm de basit olmalı! Hadi, kulaklık takmayı unutma, bir de ciddiyetle ‘ama benim kulaklarım hala çınlıyor’ diyenlere, işte yine bir tane çözüm önerisi: “Hadi bir de aspirin al, bakalım belki açılır.” O kadar stratejik, o kadar çözüm odaklılar ki, herkesin bir kulak problemi varsa, o problemi 3 adımda çözebileceğine inanıyorlar. Yani, kulak tıkanıklığının süreyi bu kadar kısa tutması beklenebilir mi? Tabi, bir erkek bakış açısıyla oldukça mantıklı!

Kadınlar Ne Diyor? Empatiyi Konuşturuyoruz!

Şimdi de kadınların bakış açısına geçelim. Her şeyin çok duygusal ve düşünceli olduğu bu bakış açısında, kulak tıkanıklığı sadece tıbbi bir sorun olmaktan çıkıyor, adeta “bizim ruh halimizi etkileyen bir şey”e dönüşüyor.

“Vay, kulak tıkanmış mı? Ay, gerçekten çok üzülüyorum, ama şunu yap, böyle bir süre rahatlatabilirsin. Ama dikkat et, tıkanıklık geçmezse doktoruna gitmelisin. Hani, rahatlayabilmen için önce biraz sıvı al, belki çay içerken biraz sessiz kal, stresten uzaklaş. Evet, o kulak tıkanıklığının psikolojik etkileri olabilir. Gerçekten, ben bir gün kulak tıkanıklığı nedeniyle 3 gün boyunca hiç uyuyamadım, ne kadar stres yapmıştım!”

Bazen gerçekten kulağınızın tıkanıklığından çok, duygusal olarak nasıl etkilendiğinizi konuşmak zorunda kalıyorsunuz. Kulaklar tıkanmış ama bir şekilde kadınların empati odağında bu problem “daha büyük bir şey”e dönüşüyor. Ayrıca, kadınların sağduyusu ve hissiyatı devreye giriyor. Yani, kulak tıkanıklığının "10 gün boyunca geçmemesi" gerçekten o kadar dramatik olabilir ki, kulaklarınızda “bir şeylerin eksik olduğunu” hissedebilirsiniz! Kadınlar genellikle, kulak tıkanıklığını geçiren çözümü bulmadan önce, durumu oldukça derinlemesine düşünüyorlar: “Neden? Nasıl? Kimseye söylemeli miyim? Belki evdeki diğer herkesin kulakları tıkanmıştır!”

Ve tabi, eşinize de moral vermek adına "Ben de seni anlıyorum, kulak tıkanıklığına çok takılma, kafanı rahat tut, bu geçer" şeklinde rehberlik etmeyi ihmal etmiyorlar!

Konuya Biraz Mizah Katabiliriz Mi?

Evet, kulak tıkanıklığına biraz mizah katalım dedik. İşte forumda bir arkadaşın dile getirdiği “tıkalı kulak” günleriyle ilgili neşeli bir hikaye:

– “Birkaç gün önce kulağım tıkandı. İlk başta dedim ki, bu ne ya? Sonra ağlamaya başladım, çünkü kulağımda zamanla ‘bu tıkanıklık bir kış uykusuna yattı, ama ben onun uyanacağını biliyorum’ düşüncesi ağır basmaya başladı. Bir hafta boyunca kulaklarım, ‘bu tıkanıklık asla geçmeyecek’ diye beni korkuttu, ama sonunda bir mucize oldu ve birkaç damla sıvı döktükten sonra kulaklarım açıldı! O an, hayatımda ilk defa böyle mutlu oldum!”

Gerçekten, kulak tıkanıklığının geçmesi o kadar değerli ki, her bir damla tedavi sonrası mutluluğu, adeta bir ödül gibi hissediyoruz. Kulağımız açıldığında, duymadıklarımıza ne kadar özlem duyduğumuzu bir kez daha anlıyoruz.

Peki, Ne Yapmalı? Kulaklar Hala Tıkalıysa?

Evet, kulaklarınız bir haftadır tıkalı ve her ne kadar buradaki önerilere kulak verseniz de hâlâ geçmiyorsa, ilk yapmanız gereken şey bir kulak burun boğaz uzmanına başvurmak! Bunu söylerken de, erkek bakış açısıyla “bir çözüm önerisi olmalı” ama kadın bakış açısıyla “o zaman bu işin psikolojik kısmını da düşünmeliyim” diyerek, biraz da güleriz!

Şimdi, buradaki konuya katkıda bulunacak biri var mı? Yani, kulak tıkanıklığı nasıl geçer, kaç gün sürer, yoksa biz gereksiz yere mi panik yapıyoruz? Kulaklarınızın uzun süre tıkanıklığı ile başa çıkarken, çözüm önerileriniz nedir? Eğlenceli yorumlarınızı ve deneyimlerinizi bekliyoruz!