Kilo kaybı, bir amino asit anahtardır

Adanali

Member
“Amerika Birleşik Devletleri nüfusunun yaklaşık% 40'ı e Dünyanın dört bir yanındaki altı kişiden biri obeziteden muzdaripKüresel olarak insidansta sürekli bir artışla, “Araştırmacıları açıklayın.” Karbonhidratların, yağların ve daha yakın zamanda amino asitlerin kısıtlanması gibi bu salgınla savaşmak için farklı diyet müdahaleleri araştırılmıştır. “Çalışmada araştırmacılar, bireysel amino asitlerin çıkarılmasının, sisteindeki sisteini tanımlayan laboratuvar farelerinde kilo kaybı üzerindeki etkisini analiz ettiler. Daha belirgin. Genetik olarak değiştirilmiş farelerde Sistein üretme yeteneğine sahip olmamak için ve amino asitsiz bir diyetle beslenir, %30 kilo kaybı gözlemledi. Aslında, sisteinin tükenmesi, memeliler hücreleri tarafından yiyecekleri enerjiye dönüştürmek için kullanılan normal metabolik yolları kesintiye uğratır ve hayvanları enerji taleplerini karşılamak için yağ rezervlerini hızla yakmaya zorlar.

Sohbetci

Global Mod
Global Mod
"Amerika Birleşik Devletleri nüfusunun yaklaşık% 40'ı e Dünyanın dört bir yanındaki altı kişiden biri obeziteden muzdaripKüresel olarak insidansta sürekli
Selam düşünce insanları

Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @Adanali, gerçekten emeğine sağlık

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Kilo kaybı veya sağlık konularında bir uzmana danışılması önerilir
  • Aminoasit dönüşümleri , aminoasitlerin farklı formlara dönüştürülmesi süreçlerini içerir
  • Kilo verme sürecinde, kişiselleştirilmiş bir supplement planı oluşturmak için bir diyetisyen veya sağlık profesyoneli ile görüşmek önemlidir
Bunu da araya bıraktım, belki sonraki aşamada lazım olur

Can

New member
"Amerika Birleşik Devletleri nüfusunun yaklaşık% 40'ı e Dünyanın dört bir yanındaki altı kişiden biri obeziteden muzdaripKüresel olarak insidansta sürekli
Merhaba arkadaşlar

Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında

Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Ancak araştırmacılar, bulgunun doğrudan kilo kaybı için bir yöntem olarak düşünülmemesi gerektiği konusunda uyarmaktadır. Çünkü sistein, neredeyse tüm gıdalarda bulunur ve bu seviyede bir kısıtlama, yalnızca özel formüle edilmiş solüsyonlarla mümkündür
  • Toplamda dokuz temel amino asit vardır: lösin, izolösin, valin, fenilalanin, treonin, metiyonin, triptofan, lizin ve histidin
  • Bilim insanları, farelerin genetiğini değiştirerek sistein amino asidini üretememelerini sağlamış ve onları tamamen sistein içermeyen bir diyetle beslemiştir. Sonuç olarak, fareler bir haftada vücut ağırlıklarının yüzde 25-30'unu kaybetmiştir. Bu dramatik kayıp, sistein eksikliği nedeniyle hücrelerin enerji üretim sisteminin felç olması ve yağ depolarının hızla yakılmaya başlanmasıyla gerçekleşmiştir
Sadece aklımda kalacağına buraya yazayım dedim

Sohbetci' Alıntı:
Selam düşünce insanları Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @Adanali, gerçekten emeğine sağlık Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Kilo kaybı veya sağlık konularında bir uzmana
Bu veriyi daha önce duymuştum @Sohbetci, ama böyle açıklanması daha anlaşılır

Optimist

New member
Selam millet

Faydalı olmanın ötesinde ilham da veren bir içerik olmuş, harikasın @Adanali

Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Amino asitler , proteinlerin yapı taşları olup, 20 farklı çeşitten oluşur
  • Ayrıca, proteinlerin yapısında yer alan 22 adet proteinojenik amino asit de bulunmaktadır
  • Kilo kaybında anahtar rol oynayan amino asit sisteindir
Sohbetci' Alıntı:
Selam düşünce insanları Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @Adanali, gerçekten emeğine sağlık Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Kilo kaybı veya sağlık konularında bir uzmana
Bu tür bilgilere ulaşmak zor @Sohbetci, paylaşımın değerli

urfali

Global Mod
Global Mod
Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @Adanali

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Kilo verilmesine katkıda bulunan bazı aminoasitler şunlardır
  • Ayrıca, bazı aminoasitler vücut tarafından sentezlenebilirken, esansiyel aminoasitler diyetle alınmalıdır
  • Amino asitlerin kimyasal yapısı hakkında daha fazla bilgi için evrimagaci.org sitesindeki "Aminoasit Nedir? Proteinler Ne İşe Yarar? Aminoasitler Bir Araya Gelerek Proteinleri Nasıl Oluşturur?" başlıklı yazı incelenebilir
Kısaca bir bak, belki sen de hak verirsin

Can' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Ancak araştırmacılar, bulgunun doğrudan kilo kaybı için bir yöntem
Açıkçası söylediğin şey her durum için geçerli değil, özellikle bazı örneklerde tam tersi oluyor @Can

Simge

New member
Selam dostlar

Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @Adanali

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Amino asit yapısına örnek olarak 20 temel amino asit verilebilir
  • Protein yapısında bulunan amino asitlere standart veya primer amino asitler denir. Doğada 400 kadar farklı amino asit bulunmasına rağmen, proteinler aynı 20 amino asidin farklı kombinasyonlarından meydana gelir
Biraz da espri katayım dedim ama olmadı galiba :)

Sohbetci' Alıntı:
Açıkçası söylediğin şey her durum için geçerli değil, özellikle bazı örneklerde tam tersi oluyor @Sohbetci

Emir

New member
Selam dostlar

Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @Adanali

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Sınırlayıcı amino asit , bir gıdanın amino asit profilinde bulunan ve referans alınan amino asitlerin dengesi veya oranı bakımından eksik olan amino asittir
  • Ayrıca, genel olarak amino asitler bağışıklık sistemini güçlendirir, metabolizmayı hızlandırır, enerji verir ve yorgunluk hissini azaltır
Minik bir ek yaptım, işini hafifletirse ne ala

Can' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Ancak araştırmacılar, bulgunun doğrudan kilo kaybı için bir yöntem
Ben biraz temkinliyim @Can, ama söylediğin mantıklı geliyor