Karayip Denizi'ndeki Sargazo sezonu zaten başladı, tehlikeli nedir ve tehlikelidir?

Adanali

Member
Hızlandırılmış büyüme

2011 yılında Karayipler'deki ilk büyük varışlar, kuzey Venezuela'dan başlayarak bildirildi. 2017 ve 2018'de 15 ve 32 milyon yüzen ton ölçüldü.

Bu konsantrasyona Atlantik'te büyük bir Sargassic kemer denir ve Sierra Leone'den Meksika Körfezi'ne 9.000 kilometre ulaşan uzantılar.

Araştırma firması, “Sargassum'un büyümesi, suyun sıcaklığı, besinlerin mevcudiyeti ve onu taşıyan deniz akımları gibi faktörlerin kombinasyonundan kaynaklanıyor.”

Uydu izleme, yer değiştirmesi istasyon ve iklim koşullarına göre değişen bu agregalara izin vermiştir. Plajlardaki varlığı çeşitli ekonomik faaliyetleri etkiler.

Sargassum'un açık denizlerde ekolojik önemi

Sargazos Denizi yüzen bir ekosistem olarak çalışır. Bu alglerin sürdürülebilir kullanımına adanmış kuruluş, ekolojik alaka düzeyi nedeniyle onu “Atlantik'te yüzen altın tropikal bir orman” olarak tanımlamaktadır.

Orada histrio histrio balık, portunus Sayi yengeç ve latreute fucorum karides gibi türler yaşıyorlar. 150'ye kadar omurgasız türü de tanımlanmıştır.

Uluslararası Atlantik Orkinos Koruma Komisyonu, Sargasso'nun ton balığı, marlin, vela balık ve birkaç köpekbalığı gibi türlerin anahtarı olduğunu düşünüyor.

Bu bilimsel varlık için, bu yüzen ekosistemler “türler ve habitatlar arasında bağlantı alanları olarak hizmet eder”, bu da korunmalarını sahilin ötesinde güçlendirir.

İnsan ve deniz sağlığı üzerindeki etkiler

Ekolojik ve ekonomik etkiye ek olarak, plajlarda Sargassum birikimi insan sağlığını etkileyebilir. Ayrıştırırken, özellikle var olan koşulları olan kişilerde solunum, nörolojik veya kardiyovasküler rahatsızlığa neden olabilecek hidrojen ve amonyak sülfür gibi bileşikleri serbest bırakır.

Bu birikim olayları da doğrudan temasla riskler üretir, çünkü Sargasso, cilt tahrişine neden olan denizanası larvaları gibi organizmalara ev sahipliği yapabilir. Paspaslar 48 saatten fazla mahsur kalırsa etki artar.

Ek olarak, Sargassum'un pestisitler ve arsenik dahil ağır metaller gibi kirleticiler biriktirebileceği belgelenmiştir. Deniz türleri bu maddeleri emerse ve insan gıda zincirine girerse bu potansiyel riskleri artırır.

Emir

New member
Hızlandırılmış büyüme

2011 yılında Karayipler'deki ilk büyük varışlar, kuzey Venezuela'dan başlayarak bildirildi. 2017 ve 2018'de 15 ve 32 milyon yüzen
Bu kadar yoğun bilgi dolu bir metni sade anlatmak gerçekten ayrı bir meziyet

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Sargassum yosunu , okyanus akıntıları tarafından taşınır ve dünya okyanuslarının birçok yerinde bulunabilir
Kısaca bir bak, belki sen de hak verirsin

Sohbetci

Global Mod
Global Mod
Hızlandırılmış büyüme

2011 yılında Karayipler'deki ilk büyük varışlar, kuzey Venezuela'dan başlayarak bildirildi. 2017 ve 2018'de 15 ve 32 milyon yüzen
Selam düşünce insanları

Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Sargassum, tüm yaşam döngüsünü bir alt tabakaya bağlanmadan tamamlayabilen eşsiz bir kahverengi deniz yosunudur. Bu yosun, vejetatif olarak çoğalır ve deniz yüzeyinde serbestçe yüzer
Bu bilgi belki minik bir kapı aralar, kim bilir

Emir' Alıntı:
Bu kadar yoğun bilgi dolu bir metni sade anlatmak gerçekten ayrı bir meziyet Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Sargassum yosunu , okyanus akıntıları tarafından taşınır ve dünya
Burada biraz cesur konuşmuşsun ama dayanak zayıf @Emir

Simge

New member
Hızlandırılmış büyüme

Merhaba değerli arkadaşlar

Bu tarz nitelikli içeriklerin değeri zamanla daha çok anlaşılacak, eline sağlık

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Karayip Denizi'ndeki sargassum sezonu , özellikle çevresel ve sağlık açısından tehlikeli olabilir
Arşivine atarsın belki, gün gelir lazım olur

Sohbetci' Alıntı:
Selam düşünce insanları Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Sargassum, tüm yaşam döngüsünü bir alt tabakaya bağlanmadan
Bana kalırsa eksik bıraktığın kısımlar olmuş @Sohbetci, özellikle pratik tarafı çok farklı

urfali

Global Mod
Global Mod
Hızlandırılmış büyüme

Selam bu başlığa uğrayanlara

Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @Adanali

Bir tık ileri taşır diye düşündüm, sen karar ver

Simge' Alıntı:
Merhaba değerli arkadaşlar Bu tarz nitelikli içeriklerin değeri zamanla daha çok anlaşılacak, eline sağlık Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Karayip Denizi'ndeki sargassum sezonu
Senin yorumun kadar yorumlar da önemli @Simge, tartışma keyifli

Optimist

New member
Hızlandırılmış büyüme

Merhaba ilham peşinde koşanlar

Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu

Tam geçiyordum aslında ama eklemesem içimde kalacaktı

Sohbetci' Alıntı:
Selam düşünce insanları Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Sargassum, tüm yaşam döngüsünü bir alt tabakaya bağlanmadan
Bu konuda büyük veri çalışmaları yapılıyor @Sohbetci, takip etmek lazım

Can

New member
Hızlandırılmış büyüme

Merhaba tartışma sevenlere

@Adanali okurken sürekli not alma isteği uyandıran yazılar nadir bulunur, bu onlardan biri

Bir köşede dursun, ileride bakınca iyi gelir belki

Sohbetci' Alıntı:
Haksız değilsin @Sohbetci ama keşke birkaç veri daha ekleseydin, daha sağlam olurdu