Kara-Murza 17’sinde karar verdi, ‘bana karşı gururlu suçlamalar pişmanlık yok’**

kunteper

Global Mod
Global Mod
Savcılığın Rus askeri güçleri hakkında yanlış bilgi yaymak suçundan 25 yıl hapis cezası talep ettiği Vladimir Kara-Murza’nın yargılanmasının önümüzdeki hafta Pazartesi günü yapılması bekleniyor.

“Gizlilik ve yasayı hiçe sayma açısından benim yargılamamın 1960’lar ve 1970’lerdeki Sovyet muhaliflerininkinden çok daha fazla olmasına şaşırdım. Gereken ağır cezadan ve ‘devlet düşmanı’ gibi terimlerin kullanılmasından bahsetmiyorum bile. Bu cephede, yetmişlerden ziyade doğrudan otuzlardayız. Ve bana göre, tarihçi, bu üzerinde düşünülecek çok şey veriyor, “dedi.

“Tutuklandığım hiçbir şeyden, yani siyasi görüşlerimden, savaşa karşı çıktığım için, yıllarca Putin diktatörlüğüne karşı savaştığım için, ‘Magnitsky yasası’ çerçevesinde uluslararası yaptırımların kabul edilmesini kolaylaştırdığım için pişman değilim. Bununla gurur duyuyorum. Boris Nemtsov tarafından siyasete getirildiğim için gurur duyuyorum. Suçladığım tek şey, demokratik ülkelerdeki yurttaşlarımı ve politikacıları ortaya çıkan tehlikeye ikna etmek için yıllardır yeterince şey yapmamış olmam. Mevcut rejim tarafından. Bugün bu herkes için aşikar ama bunun bedeli savaşın korkunç olması” dedi.