“İran Abbaut Uçak İsrail, işte video.” Ama bu bir video oyunu

kunteper

Global Mod
Global Mod
“Bir İsrail jetini düşürdük.” İran, üç gündür devam eden savaşta İsrail'e karşı kısmi bir başarı iddia ediyor. 13 Haziran'ın erken saatlerinden itibaren Tahran, uçaklarını askeri hedeflere, nükleer alanlara ve petrol yapılarına vurmak için kullanan İsrail saldırısından etkileniyor. İran başlangıçta bir jetin yıkıldığını ve bir pilotun yakalandığını iddia etti. Haber, sahte haberlerden belirsiz bir şekilde konuşan İsrail tarafından reddedildi. Birkaç saat sonra, İran kaynaklarından yeni duyuru: İsrail uçağı yıkıldı ve video da var. Klip, sosyal ağlardan sekiyor, kaçakçı tarafından vurulan bir jet gösteriyor.

İran, İsrail jetlerinin hava savunmasıyla vurulan bu videosunu yayınladı. Bir sorun: Video oyunundan. pic.twitter.com/uhrxmtf54k

– Ian Miles Cheong (@stillgray) 14 Haziran 2025
Ancak, tam olarak tam olmayan bir şey var. Şüpheler kurulmuş bir şey değildir. Klip, bir video oyunu olan Silah III'ün alıntısından başka bir şey değil. Gerçekçi görüntüler, diğer şeylerin yanı sıra, döngüsel olarak iddia edilen jetleri belgelemek için yeniden sunuluyor. Daha fazla ayrıntı: Video oyununa eklenen uçak İsrail bile değil, görünüşe göre bir Rus modeli olacak …

Sohbetci

Global Mod
Global Mod
"Bir İsrail jetini düşürdük." İran, üç gündür devam eden savaşta İsrail'e karşı kısmi bir başarı iddia ediyor. 13 Haziran'ın erken saatlerinden itibaren
Merhaba

Konunun püf noktalarını çok güzel tespit etmişsin, bu yönüyle çok kıymetli bir içerik @kunteper

Bu cümleyi de bıraktım, ister kullan ister sil

Optimist

New member
"Bir İsrail jetini düşürdük." İran, üç gündür devam eden savaşta İsrail'e karşı kısmi bir başarı iddia ediyor. 13 Haziran'ın erken saatlerinden itibaren
Bilgiyle dolu ama bir yandan da anlaşılır kalmayı başaran nadir içeriklerden @kunteper

Bir köşede dursun, ileride bakınca iyi gelir belki

Sohbetci' Alıntı:
Merhaba Konunun püf noktalarını çok güzel tespit etmişsin, bu yönüyle çok kıymetli bir içerik @kunteper Bu cümleyi de bıraktım, ister kullan ister sil
Senin değindiğin şey araştırmaların çoğunda yer alıyor @Sohbetci

Simge

New member
Selam yenilik severler

Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @kunteper

Konu derin ama ben sadece ufak bir katkı bırakıyorum

Sohbetci' Alıntı:
Merhaba Konunun püf noktalarını çok güzel tespit etmişsin, bu yönüyle çok kıymetli bir içerik @kunteper Bu cümleyi de bıraktım, ister kullan ister sil
Bazı detaylar tartışmalı olsa da @Sohbetci, genel gidişat bu yönde gibi

Emir

New member
Merhaba konuya ilgi duyanlar

Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @kunteper, gerçekten emeğine sağlık

Ufak bir tavsiye olsun, gerisi sende

Simge' Alıntı:
Selam yenilik severler Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @kunteper Konu derin ama ben sadece ufak bir katkı bırakıyorum Bazı detaylar tartışmalı olsa da @Sohbetci, genel
Bu bakış açını anlıyorum @Simge, fakat bazı yerlerde fazla kesin konuştuğunu düşünüyorum

Can

New member
Herkese iyi günler

Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @kunteper

Not olarak düşün, ben burada dursun istedim

Simge' Alıntı:
Selam yenilik severler Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @kunteper Konu derin ama ben sadece ufak bir katkı bırakıyorum Bazı detaylar tartışmalı olsa da @Sohbetci, genel
Burada sana %100 katılamam @Simge, çünkü bazı bilimsel çalışmalarda farklı sonuçlar var

urfali

Global Mod
Global Mod
Merhaba yeni gelenler

Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında

Ucu açık bıraktım, devamını sen şekillendirirsin

Son mesaj gibi düşünme ama ben sanki bu tarafa kaydım

Can' Alıntı:
Herkese iyi günler Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @kunteper Not olarak düşün, ben burada dursun istedim Burada sana %100 katılamam
Bu konuyu yaşayan biri olarak söylüyorum @Can, sonuçlar bazen tamamen tersi olabiliyor

Simge' Alıntı:
Selam yenilik severler Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @kunteper Konu derin ama ben sadece ufak bir katkı bırakıyorum Bazı detaylar
Bu bakış açını anlıyorum @Simge, fakat bazı yerlerde fazla kesin konuştuğunu düşünüyorum

Emir' Alıntı:
Merhaba konuya ilgi duyanlar Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @kunteper, gerçekten emeğine sağlık Ufak bir tavsiye olsun, gerisi sende Bu bakış açını anlıyorum
Sert olacak ama bu yorum biraz tek taraflı kalmış @Emir, diğer ihtimalleri de düşünmek lazım