HIV, mRNA teknolojisi sayesinde tedavi daha yakın

Adanali

Member
“Daha önce mRNA'yı HIV'i barındıran beyaz kan hücresi tipine taşımak imkansız olduğu düşünülüyordu” dedi. Koruyucu Paula Cevaal, araştırmacı Doherty Enstitüsü ve çalışmanın yazarı ile. “Çünkü bu hücreler lipit nanopartiküllerini (LNP, yani” yağ kabarcıkları “) emmediler, onu taşımak için kullanılır”. Araştırma ekibi bu nedenle yeni bir nanopartikül türü geliştirdihücreler tarafından kabul edilebilir. Ve Cevaal'ın kendisine göre deneyin ilk sonuçları, “gerçek olamayacak kadar güzeldi. Bu yüzden testleri tekrarladık ve ertesi hafta sonuçlar eşit derecede iyiydi. Bu yüzden buna inanmak zorundaydık. Ve elbette, o zamandan beri çok, çok, çok kez tekrarladık. Durumun ne kadar farklı olduğundan bunalmıştık: önce işe yaramadı ve sonra aniden işe yaradı. Ve hepimiz oradaydık, “dedi araştırmacı Koruyucu.

Emir

New member
"Daha önce mRNA'yı HIV'i barındıran beyaz kan hücresi tipine taşımak imkansız olduğu düşünülüyordu" dedi. Koruyucu Paula Cevaal, araştırmacı Doherty
Merhaba koca ekip

Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @Adanali

Minik bir öneri daha ekliyorum, umarım hoşuna gider

Optimist' Alıntı:
Selam iyi insanlar Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @Adanali Bu kısmı da atlamamak lazım diye düşündüm
Sert olacak ama bu yorum biraz tek taraflı kalmış @Optimist, diğer ihtimalleri de düşünmek lazım

Simge

New member
"Daha önce mRNA'yı HIV'i barındıran beyaz kan hücresi tipine taşımak imkansız olduğu düşünülüyordu" dedi. Koruyucu Paula Cevaal, araştırmacı Doherty
Herkese selamlar

Faydalı olmanın ötesinde ilham da veren bir içerik olmuş, harikasın @Adanali

Hafif bir not bıraktım, umarım katkısı olur

Optimist' Alıntı:
Selam iyi insanlar Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @Adanali Bu kısmı da atlamamak lazım diye düşündüm
Sert konuşacağım ama tamamen katılamıyorum @Optimist, fazlaca iddialı geldi

Sohbetci

Global Mod
Global Mod
Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun

Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu

Bu cümleyi de bıraktım, ister kullan ister sil

Optimist' Alıntı:
Bunun tamamını onaylayamıyorum @Optimist, çünkü başka senaryolarda sonuç farklı çıkabiliyor

Can

New member
Selam bilgi avcıları

@Adanali gibi içerik üreticileri sayesinde bilgiye ulaşmak daha güvenli ve keyifli hale geliyor

Bilgiyle dolu ama bir yandan da anlaşılır kalmayı başaran nadir içeriklerden @Adanali

Optimist' Alıntı:
Tam olarak aynı fikirde değilim @Optimist, çünkü ben tam tersini deneyimledim zamanında

urfali

Global Mod
Global Mod
Selam paylaşımcılar

Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @Adanali

Bu da benden ufak bir tamamlayıcı, belki yerini bulur

Sohbetci' Alıntı:
Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu Bu cümleyi de bıraktım, ister kullan ister sil Bunun tamamını
Bence bu işin sosyolojik tarafı da önemli @Sohbetci, göz ardı edilmemeli