“Herhangi bir ne pahasına olursa olsun anlaşma yok”

kunteper

Global Mod
Global Mod
İsrail Gazze için herhangi bir maliyetle bir anlaşma kabul etmeyecek. İsrail başbakanı Benjamin Netanyahu, Amerikan Cumhurbaşkanı Donald Trump ile Hamas tarafından tutulan rehinelerin kurtuluşu müzakeresinde strateji ve hedefler konusunda uyumlu olduğunu, ancak İsrail ve ABD'nin “herhangi bir fiyata” anlaşmayı kabul etmeyeceğini belirtti.

Senato'daki çoğunluğun lideri ile görüşmeden önce Kongre'deki gazetecilerle konuşan John Thune, Netanyahu, “Ben ve Başkan Trump” – bir anlaşmayı yakın düşünmeye devam ediyor – ortak bir hedefimiz var. Rehinelerimizin kurtuluşunu almak istiyorum. Gazze'deki Hamas alanını sona erdirmek istiyoruz. Gazze'nin artık İsrail için bir tehdidi temsil etmediğinden emin olmak istiyoruz“.

Başbakan daha sonra kendisi ve Trump arasında bir anlaşmaya varmak için “aynı strateji ve taktiklerin kendileri” olduğunu ve “ABD'den İsrail'de baskı olmadığını” ekledi. Ve tekrarladı: “Başkan Trump bir anlaşma istiyor, ancak herhangi bir fiyata değil. Bir anlaşma istiyorum ama herhangi bir fiyata değil. İsrail'in güvenlik ihtiyaçları ve diğer gereksinimleri var ve biz buna ulaşmak için birlikte çalışıyoruz “.

Netanyahu ayrıca İsrail'in Filistin nüfusunu Gazze Şeridi'nden zorla sınırlandırmaya çalıştığı suçlamalarını reddetti ve bunun yerine hedefin başlamak isteyenlere “bir fırsat” sunmak olduğunu ilan etti. “Kimseyi kovalamıyoruz ve Başkan Trump'ın önerdiğini bile sanmıyorum”dedi.

“Buna seçim özgürlüğü denir ve bundan başka bir şey yoktur. Zorlama yok, zorla çıkık yok. Eğer insanlar Gazze'den ayrılmak istiyorlarsa, bunu yapma ve Hamas silahı tehdidi altında tutulmamalıdır.” Açıklamalar, Netanyahu'nun Gazze'deki binaların sistematik olarak yok edilmesinin Filistinlileri tek bir seçenek bırakmayı amaçladığı Likud milletvekillerine güveneceği söylentiler dolaşırken gelir: ayrılır. Şubat ayında açıklanan Trump'ın orijinal planı, Gazze nüfusunun kalıcı bir şekilde devredilmesini sağladı, ancak başkan o zamandan beri adımlarına geri döndü, İsrail teklifi “gönüllü göç” girişimi olarak sunmaya devam ediyor.

Ayrıca oku