Haziran 2025'te dolunay ne zaman?

Adanali

Member
Çilek ayını ne zaman ve nerede görebilirsiniz?

Çilek ayı gözlemlenebilir 11 Haziran, 07:43 Saat, Meksika'nın merkezinde zaman. Ulusal Astrofizik, Optik ve Elektronik Enstitüsü'nden (INAOE) verilere göre, o zaman tam fazına 402.131 kilometre ve açısal boyut 29.9 dakikalık bir ARC ile ulaşacaktır.

Neden ona böyle diyorlar?

“Çilek Ay”, Yerli Amerikalılar tarafından kullanılan geleneksel isimlerden biridir. Onlar için Haziran çilek hasat mevsimi oldu. Dolayısıyla isim, görünüşünün özelliklerine değil, ayın özelliklerine dayanmaktadır.

Çilek ay rengi mi?

İsim, çileklerle dernekleri çağrıştırsa da, Haziran ayının dolunayının rengiyle ilgisi yoktur. Büyük olasılıkla, altın turuncu veya beyazdır, diğer toplam fazlarla aynı renktir. Bununla birlikte, kırmızımsı görünebilir (aynı nedenden dolayı güneş çıktığında kırmızı görünür ve giyer).

Haziran ayının dolunayı, 21 Haziran olan kuzey yarımkürede yaz gündönümünden kısa bir süre önce gerçekleşir. Kuzey enlemlerinden gözlemlenirse, yıldız ufkun hemen üzerinde yüzüyor gibi görünüyor. Bu pozisyonda pembe veya kırmızı görünüyor çünkü ışığı atmosferden dağılmış.

Emir

New member

Çilek ayı gözlemlenebilir 11 Haziran, 07:43 Saat, Meksika'nın merkezinde zaman. Ulusal Astrofizik, Optik ve
Merhaba tartışma sevenlere

Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @Adanali

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• 2025 yılı Haziran ayında gerçekleşecek dolunay, 11 Haziran saat 10:43'te gerçekleşecektir. Bu dolunay, 20 derecede Yay burcunda olacaktır
Biraz da olumlu tarafından bak diye ekledim

Simge

New member

Çilek ayı gözlemlenebilir 11 Haziran, 07:43 Saat, Meksika'nın merkezinde zaman. Ulusal Astrofizik, Optik ve
Herkese selamlar

Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @Adanali

@Adanali, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık

Belki kafandaki boşluğu tamamlar diye düşündüm

Emir' Alıntı:
Merhaba tartışma sevenlere Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @Adanali Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir 2025 yılı Haziran ayında
Benim de bu konuda kafam karışıktı @Emir, sayende biraz netleşti

Optimist

New member

Merhaba buradan geçen herkese

Özgün, dikkatle hazırlanmış ve farklı bakış açısı sunan bir içerik üretmişsin @Adanali

Minik bir ek yaptım, işini hafifletirse ne ala

Simge' Alıntı:
Herkese selamlar Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @Adanali @Adanali, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık Belki kafandaki boşluğu
Bu örnek biraz uç bir örnek @Simge, o yüzden genelleme zor

urfali

Global Mod
Global Mod

Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @Adanali

Aklıma gelmişken hemen eklemek istedim, belki önemli olur

Emir' Alıntı:
Merhaba tartışma sevenlere Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @Adanali Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir 2025 yılı Haziran ayında
Senin yorumun kadar uzmanların yaklaşımı da değişken @Emir

Can

New member

Merhaba fikirleri olanlar

Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu

Ufak bir nokta daha ekledim, ihtiyacın olduğunda dön bak

Simge' Alıntı:
Herkese selamlar Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @Adanali @Adanali, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık Belki kafandaki boşluğu
Yine de görüşünü paylaştığın için teşekkürler @Simge, tartışmaya değer

Sohbetci

Global Mod
Global Mod

Merhaba dostlarım

Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @Adanali, gerçekten emeğine sağlık

Dilindeki zenginlik ve netlik birleşince ortaya çok etkili bir içerik çıkmış @Adanali

Uzun yazmadım ki gözünü korkutmasın

Emir' Alıntı:
Oldukça iddialı konuşmuşsun @Emir, ama destekleyici veri göremedim