Etsiz Soğansız İç Pilav Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
.
Etsiz Soğansız İç Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- Yarım kg basmati pirinç
- 3 ölçü sıcak su (1 ölçüsü yağsız kemik suyu)
- 2 dolu yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı kuş üzümü
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- File badem
Not EkleTarifi Yazdır
- Pirinçler 2-3 defa sıcak su ile yıkandıktan daha sonra 1 saat kadar tuzlu sıcak suda bekletilir, suyu süzülüp tam berrak su akıncaya kadar soğuk suda yıkanır.
- Tencereye tereyağ alınır, tam erimesini beklemeden pirinçler, tuz ve şeker ilave edilir. Tencerenin tabanına uygun bir ocak üzerinde kısık ateşte 10 dakika kadar karıştırılarak kavrulur.
- hemen sonrasında kuş üzümü, karabiber ve tarçın eklenir,1-2 dakika da bu biçimde kavrulur.
- Pirinçler şeffaf bir manzaraya ulaştığında sıcak su eklenir, özetlemek gerekirse karıştırılıp ağzı kapatılır.
- İlk 5 dakika harlı ateşte pirinçlerin uzaması sağlanır.
- ondan sonrasında su düzeyi pirinçlerin üzerine denk geldiğinde ocak vasata alınır, yaklaşık 5 dakika da bu biçimde pişirilir.
- Su pirinçlerin altında görünür düzeye geldiğinde ocağın altı kısılır. Bu düzey pirinçlerin içindeki küçük deliklerden gözlemlenebilir. (fotoğraflarda paylaştım).
- 2-3 dakika kısık ateşte demlenen pilavın altını kapatma vaktin geldiğini denetim etmek için tahta kaşıkla kenara yakın bir yerden küçük bir sınır açıp denetim edebilirsiniz, hiç su kalmamışsa 1 dakika daha sonra altı kapatılabilir.
- Kapak ile tencere ortasına var ise müslin bir bez yoksa kağıt havlu sıkıştırılarak yarım saat dinlendirilir.
- Yarım saatin sonunda pilav delikli bir kepçe ile taranır ve ağzı kapatılıp 5-10 dakika daha bekletilir (pilav bu evreye kadar hiç karıştırılmamalı).
- Servis tabağına alınca az yağda kavrulmuş bademler üzerine serpiştirilir.
- Yanına etli bir fırın yemeği epey yakışacak

Etsiz Soğansız İç Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı