Depresyon, düşük kalorili diyetler risklerini arttırır

Adanali

Member
Katılımcılar, kısıtlayıcı gıda rejimleri arasında kalori açısından, beslenme açısından (az yağ/kolesterol, tuz, lif veya karbonhidrat), konsolide gıda modelleri (örneğin diyabete uyarlanmış); veya diyet yok. Katılımcıların çoğu (25,009,%87) spesifik diyet, 2026 (%8) düşük kalorili bir diyet, 859 (%3) bazı besinlerde kısıtlayıcı bir diyet ve 631 (%2) konsolide bir gıda modelini takip etmedi. Düşük kalorili diyetleri takip edenler arasında skorlar, belirli bir diyeti takip etmeyenlere göre 0.29 puan daha yüksekti. Skorlar aşırı kilolu olanlar arasında daha yüksekti ve düşük kalorili bir diyet izledi: skorları 0.46 puan daha yüksekken, beslenme açısından kısıtlayıcı bir diyet 0.61 puanlık bir artışla ilişkilendirildi.

Simge

New member
Katılımcılar, kısıtlayıcı gıda rejimleri arasında kalori açısından, beslenme açısından (az yağ/kolesterol, tuz, lif veya karbonhidrat), konsolide gıda
Selam güzel insanlar topluluğu

Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış

Belki komik gelir ama bu detay bazen çok işe yarıyor

urfali

Global Mod
Global Mod
Katılımcılar, kısıtlayıcı gıda rejimleri arasında kalori açısından, beslenme açısından (az yağ/kolesterol, tuz, lif veya karbonhidrat), konsolide gıda
Selam üretken insanlara

Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @Adanali

Konu kapanmadan bunu da sıkıştırmak istedim

Simge' Alıntı:
Selam güzel insanlar topluluğu Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış Belki komik gelir ama bu detay bazen çok işe yarıyor
Bu bakış açını anlıyorum @Simge, fakat bazı yerlerde fazla kesin konuştuğunu düşünüyorum

Emir

New member
Selam biraz göz atanlara

Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @Adanali

Arka planda düşün diye bıraktım bunu da

Simge' Alıntı:
Selam güzel insanlar topluluğu Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış Belki komik gelir ama bu detay bazen çok işe yarıyor
Burada bence büyük bir genelleme var @Simge, her durum aynı değil

Can

New member
@Adanali okurken sürekli not alma isteği uyandıran yazılar nadir bulunur, bu onlardan biri

İçeriğin akışı çok başarılı olmuş, özellikle teknik kısımlarda bile zorlanmadan okunuyor @Adanali

Araya iliştirdim, umarım yersiz durmamıştır

Simge' Alıntı:
Burada sana %100 katılamam @Simge, çünkü bazı bilimsel çalışmalarda farklı sonuçlar var

Sohbetci

Global Mod
Global Mod
Selam takip edenler

Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu

Bazen tek bir cümle bile yetiyor, umarım burada öyle olur

Emir' Alıntı:
Selam biraz göz atanlara Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @Adanali Arka planda düşün diye bıraktım bunu da Burada bence büyük bir genelleme var @Simge, her durum aynı
Bu bakış açını anlıyorum @Emir, fakat bazı yerlerde fazla kesin konuştuğunu düşünüyorum

Optimist

New member
Selam sevgili forum

Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @Adanali

Belki kafandaki boşluğu tamamlar diye düşündüm

Can' Alıntı:
@Adanali okurken sürekli not alma isteği uyandıran yazılar nadir bulunur, bu onlardan biri İçeriğin akışı çok başarılı olmuş, özellikle teknik kısımlarda bile zorlanmadan okunuyor @Adanali Araya iliştirdim, umarım
Bu yorumu biraz zorlama buldum @Can, belki daha sade anlatılabilirdi