“Çin, Rusya’dan çocukları geri getirmemize yardım ediyor”

kunteper

Global Mod
Global Mod
Ukrayna’nın toprak bütünlüğü, mahkumların dönüşü ve yaklaşık 20.000 “kaçırılan” çocuğun dönüşü. Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelensky ile Çin Devlet Başkanı’nın görüştüğü konular bunlar. Xi Jinping iki gün önce yaptıkları telefon görüşmesinde. Zelenskiy Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinden bu yana ilk kez Çinli liderle yaptığı görüşmenin ayrıntılarını ortaya çıkardı.

Ayrıca oku

Ukrayna cumhurbaşkanı Kiev’de düzenlediği basın toplantısında, telefon görüşmesi sırasında Zelensky ve Xi’nin “Rusya tarafından ilhak edilen Kırım yarımadası dahil” Ukrayna’nın toprak bütünlüğü ve BM Tüzüğü hakkında konuştuklarını söyledi. “Taleplerimize Çin’in saygı duyduğunu hissettik” diyen yetkili, Pekin ile karşılıklı ziyaretlerden söz edilmediğini açıkladı.

Zelensky, Xi’den Ukraynalı savaş esirlerinin ve “kaçırılan yaklaşık 20.000 çocuğun” dönüşü konusunda Moskova’yı ikna etmesini istediğini de sözlerine ekledi. “Açıkça söylüyorum – ekledi – Şu anda sadece Ukrayna, çocuklarımızın dönüşü konusunda Ukrayna’ya yardım ediyor.. Birleşmiş Milletler’in çabaları oldu, ancak pek işe yaramadı.”

KARŞI SALDIRI – Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba, Kiev’in beklenen karşı saldırısını savaşı sona erdirecek “belirleyici bir savaş” olarak görmemesi konusunda uyardı. “Karşı saldırı belirleyici bir savaş olarak görülmemelidir. Belirleyici savaş, Ukrayna topraklarının tamamen özgürleştirilmesine yol açacak olan savaş olacaktır. Bu sonuca savaşın başında değil, sonunda varabileceğiz.” Interfax-Ukrayna tarafından alıntılanan Kuleba, diğer hükümet yetkililerinin beklentileri abartmamaya teşvik etmesinden sonra “dedi.

Ukrayna’nın zafere kadar savaşacağını vurgulayan Kuleba, “Sadece bir karşı saldırıya ihtiyaç varsa, o zaman bir, iki veya daha fazlasına ihtiyaç varsa, öyle olacak. Bu, dondurabileceğimiz bir çatışma değil” dedi.

KİEV-PRAG: SİLAH ANLAŞMASI – Ukrayna ve Çek Cumhuriyeti ortaklaşa mühimmat, silah, tank tamiri üretecek ve potansiyel eğitim uçağı üretimi üzerinde çalışacak. Bu, Çek Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Peter Pavel tarafından Kiev’de Ukrayna ve Slovakya cumhurbaşkanları Zelensky ve Zuzana Chaputova ile düzenlediği ortak basın toplantısında ifade edildi.

Çek cumhurbaşkanı, “Ukraynalı ve Çek şirketleriyle 6 önemli ortak üretim projesi hazırladık” dedi. eğitim uçağı potansiyel üretiminin yanı sıra, bizim için teknoloji transferi ve üretim bir öncelik çünkü bunun Ukrayna topraklarında yapılmasını istiyoruz”.