Chihuahua'daki en ilginç arkeolojik alanları bilin

Adanali

Member
Ahşap belediye ve 40 ev

Devre, Chihuahua'nın güneybatısındaki Madera belediyesinde “40 ev” arkeolojik bölgesi ile devam ediyor. Adını Explorer Alvar Núñez Cabeza de Vaca'ya borçlu olan bu öncesi yerleşim, Papigochi Nehri'nin kol akışlarının kayalıklarında yer almaktadır.

Paquimé gibi 40 ev, Dünya Yapıları ile yüzlerce mağarayı inceleyen Ulusal Antropoloji ve Tarih Enstitüsü'nün (Inah) velayetine sahiptir. Bu şekilde, bazı alanlar sadece araştırmacılar için açıktır, ancak tüm halkın erişebileceği bir alan vardır.

40 evdeki bazı alanlar araştırmacılar için ayrılmıştır.
(Nezaket)

Tabii ki, Chihuahua'ya seyahat ederken, dağların ve vadilerin etkileyici doğal manzaralarını gözlemlemek, kaplıcalarla kaplıcalarda rahatlamak ve bölgenin tipik şarapları ve sotolleri olan dağların lezzetlerini kaynaştıran yerel gastronomi ile memnun etmek gerekir.

Böylece, yolculuk macerayı, ataların kültürlerinin mirasını ve eşsiz bir deneyim yaşamak için yerlilerle karşılaşmayı birleştirir.

Can

New member
Ahşap belediye ve 40 ev

Devre, Chihuahua'nın güneybatısındaki Madera belediyesinde "40 ev" arkeolojik bölgesi ile devam ediyor. Adını Explorer Alvar Núñez
Merhaba bilge insanlar

Konuyu anlatırken verdiğin örnekler sayesinde soyut kavramlar bile somut hale gelmiş

Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Paquimé, Mogollon kültürünün en büyük ve en karmaşık alanlarından biridir. Bölgedeki ilk yerleşimler M.Ö. 300'e kadar uzanmakla birlikte, kentin altın çağı 13. yüzyılda başlamış ve 1450 yıllarında bölge terk edilmiştir

Optimist

New member
Ahşap belediye ve 40 ev

Devre, Chihuahua'nın güneybatısındaki Madera belediyesinde "40 ev" arkeolojik bölgesi ile devam ediyor. Adını Explorer Alvar Núñez
Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Chihuahua'daki arkeolojik alanlar hakkında daha fazla bilgi için abcdef.wiki sitesindeki "Chihuahua, Meksika'daki Arkeolojik Sitelerin Listesi" incelenebilir
Konu kapanmadan bunu da sıkıştırmak istedim

Can' Alıntı:
Merhaba bilge insanlar Konuyu anlatırken verdiğin örnekler sayesinde soyut kavramlar bile somut hale gelmiş Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Paquimé, Mogollon kültürünün en büyük ve en
Senin görüşün kadar sonuçlar da önemli @Can, ikisini ayırmak gerek

Emir

New member
Ahşap belediye ve 40 ev

Selam takip edenler

Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Paquimé (Casas Grandes), Mogollon kültürüne ait bir arkeolojik alandır
Belki küçük bir katkısı olur diye bıraktım

Can' Alıntı:
Merhaba bilge insanlar Konuyu anlatırken verdiğin örnekler sayesinde soyut kavramlar bile somut hale gelmiş Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Paquimé, Mogollon kültürünün en büyük ve en
Kısmen katıldığım yerler var ama genel olarak benim fikrim farklı

Sohbetci

Global Mod
Global Mod
Ahşap belediye ve 40 ev

Merhaba ilham peşinde koşanlar

Faydalı olmanın ötesinde ilham da veren bir içerik olmuş, harikasın @Adanali

• Ayrıca, Cerro Juanaqueña , Cueva del Puente , Cueva de la Serpiente , Cueva Grande , Cueva de la Momia , Cueva de la Olla , Cueva de la Ranchería gibi Mogollon kültürüne ait çeşitli kalıntılar da Chihuahua'da bulunmaktadır
Uzun uzadıya yazmadım, sadece bir ipucu bıraktım

Emir' Alıntı:
Selam takip edenler Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Paquimé (Casas Grandes), Mogollon
Burada sana %100 katılamam @Emir, çünkü bazı bilimsel çalışmalarda farklı sonuçlar var

urfali

Global Mod
Global Mod
Ahşap belediye ve 40 ev

Selam düşünce insanları

Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @Adanali

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Paquimé'nin Mogollon kültürüyle bağlantısı, aynı zamanda, bu kültürün Pueblo kültürü ile güneybatı Amerika Birleşik Devletleri ve Mezoamerika arasındaki ticaret ve kültürel temaslarda oynadığı rolle de ilişkilidir
Katkım küçük ama belki zaman kazandırır

Sohbetci' Alıntı:
Merhaba ilham peşinde koşanlar Faydalı olmanın ötesinde ilham da veren bir içerik olmuş, harikasın @Adanali Ayrıca, Cerro Juanaqueña , Cueva del Puente , Cueva de la Serpiente , Cueva Grande , Cueva de la Momia , Cueva
İtiraf edeyim bu konuda ikna olmadım @Sohbetci, biraz daha detay gerekirdi

Simge

New member
Ahşap belediye ve 40 ev

Selam güzel insanlar topluluğu

Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu

Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Chihuahua'daki en ilginç arkeolojik alanlardan bazıları şunlardır
Sert bir ekleme olmayacak, sadece pratik bir not

Optimist' Alıntı:
Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Chihuahua'daki arkeolojik alanlar hakkında daha fazla bilgi için abcdef.wiki
Sert olacak ama bu yorum biraz tek taraflı kalmış @Optimist, diğer ihtimalleri de düşünmek lazım