Buffalo katliamı, 10 Afrikalı Amerikalıyı öldüren 19 yaşındaki katile müebbet hapis

kunteper

Global Mod
Global Mod
Geçen Mayıs ayında Buffalo’da ırkçı bir saldırıda 10 Afrikalı Amerikalıyı öldüren 19 yaşındaki beyaz çocuk Payton Gendron, ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Katliam davasının cezası çok gergin geçen bir duruşmada okundu, bir ara sanığa saldırmaya teşebbüs eden bir adam yaptığı açıklamada “Korkunç bir şey yaptığım için insanları vurup öldürdüm çünkü onlar Afro-Amerikan” idi.

“Bunu gerçekten yaptığına inanamıyorum” diye ekledi – İnternette okuduğum şeylere inandım ve nefretle hareket ettim. Yaptığımı geri alamam ama keşke yapabilseydim ve istemiyorum kimse benden ilham alacak ya da bundan ne yaptım”.

İfadesi alınmadan önce aile üyeleri sanığa yönelik sert sözler sarf etti: “Afrikalı Amerikalılar hakkında hiçbir şey bilmiyorsunuz, biz insanız, çocuklarımızın iyi okullara gitmesini istiyoruz, çocuklarımızı seviyoruz, hiç gitmiyoruz.” kurbanlardan birinin kız kardeşi, Gendron’un katliamını New York eyaletinin Afro-Amerikan mahallesindeki bir süpermarketin önünde gerçekleştirmesine atıfta bulunarak, insanları öldürmek için bir mahalleye gitti” dedi.

Bu sırada seyircilerden bir kişi, hemen salondan alınan sanığa saldırmaya çalıştı. Yargıç Susan Egan daha sonra, “Bugün gördüklerimizin hepimizi şoke ettiğini biliyorum, duyguyu anlıyorum, öfkeyi anlıyorum, ancak bu davranışları mahkeme salonunda yapamayız,” dedi.