Böylece gerçekliği ve hayal gücünü ayırt eder

Adanali

Member
Deney sırasında, beyin aktivitesi fonksiyonel manyetik rezonans görüntüleme yoluyla izlendi. Görüntülerden, beynin olarak bilinen bir bölgenin fusiform tur (Tapınakların arkasında, temporal lobun alt kısmında yer alır), gördüklerimizin dış dünyadan gelip gelmediğini veya hayal gücümüz tarafından üretilip üretilmediğini belirlememize yardımcı olur. Genellikle, fusiform turdaki aktivasyon algı sırasında hayal gücü sırasında daha zayıfbu da beynin ikisini ayrı tutmasına yardımcı olur. Ancak çalışma, bazen katılımcıların çok canlı bir şekilde hayal ettiler, fusiform turun aktivasyonu Özellikle güçlü Ve böylece alışverişi yaptılar Gerçeklik için hayal güçleri.

Optimist

New member
Deney sırasında, beyin aktivitesi fonksiyonel manyetik rezonans görüntüleme yoluyla izlendi. Görüntülerden, beynin olarak bilinen bir bölgenin fusiform tur
Merhaba tartışma sevenlere

Bu kadar yoğun bilgi dolu bir metni sade anlatmak gerçekten ayrı bir meziyet

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Ancak bu sistem her zaman kusursuz çalışmaz. Hayal ile gerçek arasındaki ayrım şu durumlarda zorlaşabilir

Sohbetci

Global Mod
Global Mod
Deney sırasında, beyin aktivitesi fonksiyonel manyetik rezonans görüntüleme yoluyla izlendi. Görüntülerden, beynin olarak bilinen bir bölgenin fusiform tur
Merhaba bilgi paylaşımcılarına

Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Prefrontal korteks, genellikle 20'li yaşların ortalarında bilişsel olgunluk düzeyine ulaşır. Gelişim süreci genetik yapı, çevresel faktörler ve yaşam deneyimlerinden etkilenir
Bir iki kelime ekledim, belki noktayı koyar

Optimist' Alıntı:
Merhaba tartışma sevenlere Bu kadar yoğun bilgi dolu bir metni sade anlatmak gerçekten ayrı bir meziyet Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Ancak bu sistem her zaman kusursuz
Bu bakış açını anlıyorum @Optimist, fakat bazı yerlerde fazla kesin konuştuğunu düşünüyorum

urfali

Global Mod
Global Mod
Selam yeni başlayanlar

Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş

• Beyin, gerçeklik ve hayal gücünü ayırt etmek için şu mekanizmaları kullanır
Tam geçiyordum aslında ama eklemesem içimde kalacaktı

Sohbetci' Alıntı:
Merhaba bilgi paylaşımcılarına Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Prefrontal korteks
Bana kalırsa eksik bıraktığın kısımlar olmuş @Sohbetci, özellikle pratik tarafı çok farklı

Emir

New member
Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @Adanali

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Prefrontal korteks , beynin ön kısmında yer alan ve karmaşık düşünme, planlama gibi yüksek düzeyde bilişsel işlevlerden sorumlu olan bir bölgedir
Optimist' Alıntı:
Merhaba tartışma sevenlere Bu kadar yoğun bilgi dolu bir metni sade anlatmak gerçekten ayrı bir meziyet Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Ancak bu sistem her zaman kusursuz
Bu noktada biraz fazla genelleme yapmışsın gibi geliyor, yine de fikrine saygım var @Optimist

Can

New member
Selam oyun tutkunları

Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu

Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış

Emir' Alıntı:
Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @Adanali Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Prefrontal korteks , beynin ön kısmında yer alan ve karmaşık
Bazı ülkelerde bu durum tam tersi işliyor @Emir, kıyaslamak ilginç

Simge

New member
Selam üstatlar

Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @Adanali

Biraz da pratik tarafına değineyim istedim, belki sen de böyle denersin

Can' Alıntı:
Selam oyun tutkunları Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış Bazı ülkelerde bu durum tam tersi işliyor
Bu konuyu yaşayan biri olarak söylüyorum @Can, sonuçlar bazen tamamen tersi olabiliyor