ABD'nin Suriye ve Irak'a baskınları, Biden'ın tehdidi: “Bu sadece başlangıç”

kunteper

Global Mod
Global Mod
ABD, Irak ve Suriye'deki hedeflere baskın düzenledi. 2 Şubat saat 22:00 ET'de, ABD Merkez Komutanlığı güçleri Irak ve Suriye'de İran Devrim Muhafızları ve ona bağlı milis gruplarıyla bağlantılı hedeflere hava saldırıları düzenledi. ABD Başkanı Joe Biden, “Saldırılar devam edecek” dedi.

85'in üzerinde hedefi vuran eylemlerde ABD'nin uzun menzilli bombardıman uçakları da kullanıldı. Hava saldırılarında 125'ten fazla 'hassas mühimmat' kullanıldı. Hedefler listesinde, ABD ve koalisyon güçlerine yönelik saldırıları kolaylaştıran milis gruplarına ve Devrim Muhafızlarına yönelik komuta kontrol merkezleri, operasyon ve istihbarat merkezleri, roket, füze ve drone depoları, lojistik tesisler ve mühimmat ikmal merkezleri yer alıyor.

Altı gün önce Ürdün'deki bir üsse düzenlenen drone saldırısında üç Amerikan askeri öldürüldü. ABD, saldırıdan Irak'taki İran destekli milisleri sorumlu tuttu.

“Geçen Pazar, İran İslam Devrim Muhafızları Ordusu'nun desteklediği militan gruplar tarafından fırlatılan bir insansız hava aracı tarafından Ürdün'de üç Amerikan askeri öldürüldü. Bugün bu cesur Amerikalıların Dover Hava Üssü'ne onurlu dönüşüne tanık oldum ve her birinin aileleriyle konuştum.” dedi Delaware'de askerlerin naaşlarını karşılayan Biden.

Başkan, “Bu öğleden sonra, benim talimatım doğrultusunda ABD askeri güçleri, Devrim Muhafızları ve ona bağlı milislerin ABD güçlerine saldırmak için kullandığı Irak ve Suriye'deki tesislerdeki hedefleri vurdu. Yanıtımız bugün başladı” diye ekledi. “Bizim tercihimize göre zaman ve yerlerde devam edecek. ABD Ortadoğu'da ya da dünyanın başka herhangi bir yerinde çatışma aramıyor. Ama bize zarar vermek isteyen herkes şunu biliyor: Bir Amerikalıya zarar verirseniz karşılık veririz.”

Savunma Bakanı Lloyd Austin, “Bu bizim yanıtımızın başlangıcı” dedi. “Başkan, Devrim Muhafızları ve “ABD ve koalisyon güçlerine yönelik saldırılardan sorumlu” milislere karşı daha fazla eylem yapılması yönünde sinyaller verdi. ABD'nin eylemleri “kendi seçtiğimiz zaman ve yerlerde gerçekleştirilecek. Orta Doğu'da veya başka bir yerde çatışma aramıyoruz, ancak Başkan ve ben Amerikan güçlerine yönelik saldırılara tolerans göstermeyeceğiz. ABD'yi savunmak için gerekli tüm önlemleri alacağız, güçlü yönlerimiz ve çıkarlarımız”.

Ayrıca okuyun