Zelensky: “Berlusconi’nin sözlerini duydum, ona bir kasa votka göndereceğim”

kunteper

Global Mod
Global Mod
“Berlusconi’nin açıklamalarını duydum. Kendisini şahsen tanımıyorum, belki ona bir şey göndermeliyim… Bilmiyorum, ona ne alabilirim? Votka? Votkam iyi. Votka iyiyse. Yeter ki Berlusconi bizim yanımıza gelsin, o zaman bu sorunu nihayet çözeceğiz.” Volodymyr Zelensky, Giorgia Meloni’nin Kiev’e gelişinin arifesinde La Repubblica’ya verdiği röportajda, Fi lideri Silvio Berlusconi’nin Putin’den hediye olarak aldığı votka ile ilgili açıklamalarına ironik bir şekilde atıfta bulunuyor.

İtalyanların yüzde 49’unun Kiev’i destekleme kararını onaylamadığını söyleyen anketlere gelince, Ukrayna cumhurbaşkanı şu yanıtı veriyor: “Yüzde 51’in Putin’e karşı olması, yüzde 49’un ondan yana olduğu anlamına gelmiyor. hep böyle: her toplumda umursamayan çok büyük bir yüzde var. doğrudan bir mesaj göndermek istiyorum: bizim durumumuzda olsaydınız, siz de bizim yaptığımız şeyleri yapardınız. bu ilgisizliği anlamak zor biri evinize girip gözünüzün önünde öldürüyor Ne yazık ki bu mutlu sonla biten bir film değil: Her gün işkence edip öldürüyorlar Burada Ukrayna’da İtalyanlar gibiyiz, aynı ekmeği yiyoruz, aynı değerlere sahibiz , biz de çocuklarımızla barış içinde yaşamak istiyoruz.Eğer biri evinize girer ve sizi öldürmeye çalışırsa, tarafsız kalamazsınız.İtalyanlara ne için savaştığımızı söylemek istiyorum: hayatta kalmak için.İşte bu yüzden İtalyanlar şunu anlamalı: bizi rahat bırakamazlar, siz yapamazsınız” diye ısrar ediyor Zelensky.