Ukrayna ve Zelensky: “Teşekkürler İtalya, kazanmak bizim kaderimiz”

kunteper

Global Mod
Global Mod
“Kazanacağız, Ukrayna, Avrupa ve tüm özgür dünya, kazanmak bizim kaderimiz“. Volodymyr Zelensky, Irpin stadyumunun yeniden inşası için fon toplamak amacıyla Milano’daki Gallia otelinde düzenlenen gala yemeği sırasında gösterilen bir video mesajında bunu söylüyor. Akşam, eski Ballon d’Or Ukraynalı Andriy ile birlikte United Onlus tarafından organize ediliyor. Shevchenko, spor dünyasının da işbirliğiyle, Kiev’in Rus işgaline karşı direnişini desteklemek için yardım toplamak üzere United for Ukraine’i kurdu.Mevcut şahsiyetler arasında Turizm bakanları Daniela Santanchè ve Spor Bakanı Andrea Abodi de var.

“Geçen yıl – diyor Shevcenko’nun kısa bir konuşmasıyla tanıtılan Ukrayna cumhurbaşkanı – bağımsız Ukrayna tarihinin ve Avrupa tarihinin en zor yıllarından biriydi, ancak kaderimiz kazanmak. bizimle ve halkımızı ve mücadelemizi destekleyen herkesle birlikte kazanın.”

“Yardımlarınız için hepinize teşekkür ederim, tüm İtalyan topluluğuna teşekkür ederim: Giorgio Armani, Ac Milan ve diğer Serie A kulüpleri, özgürlük mücadelemizde Ukrayna’ya verdikleri sürekli destek için ve zaferimize olan katkınızı her zaman hatırlayacağız. Özgürlüğün galip gelmesine izin verin,” diye bitiriyor Zelensky.

Eski Ballon d’Or Andriy Shevcenko, “Ülkeme, özellikle de çocuklara yardım etmek için çok önemli bir amaç için burada olduğunuz için hepinize teşekkür ediyorum” dedi. “Irpin’deki tamamen yıkılmış stadyumu ziyarete gittiğimde, topla oynayan üç dört çocuk vardı… Spor çok önemli ve geleceğin umut olasılığını yeniden tesis etmek için bu stadyumu yeniden inşa etmeliyiz. bu çocuklar için. Spor yoluyla bunu yapabileceğimizi anladım”.