Türkiye depremi, Tajani: “Zen ve Suriye kökenli İtalyan bir aileden haber yok”

kunteper

Global Mod
Global Mod
“Sivil korumamızın zaten olduğu Türkiye’de Kahramanmaraş’ta izlenemeyen Venedikli girişimci Angelo Zen’i bulmak hâlâ mümkün değil. Aramalar sürüyor”. Ve “Antakya’da bulunan Suriye kökenli İtalyan bir ailenin, üç yetişkin ve üç küçük çocuğun izini süremiyoruz”. Bu, Dışişleri Bakanı Antonio Tajani tarafından ‘Il Cavallo e la torre su Raitre’ mikrofonlarına ifade edildi.

“Halihazırda Antakya’da faaliyette olan sivil korumamıza haber sorduk, Türk sivil korumaya da sorduk ama – Dışişleri Bakanı’nın bildirdiğine göre – bu altı kişiden hala haber yok”.

Bu arada Tajani, “San Marco gemisi, halka daha fazla yardım ve sahra hastanesi getirmek için Türkiye’ye doğru yola çıkacak” diyor. Suriye’deki depremin sonuçları için “Savunma yönetimi ile birlikte özel şahısların bağışladığı tıbbi malzeme ve ambulansları Kızılay’a teslim edeceğimiz Beyrut’a göndereceğiz”.

Ukrayna – Daha sonra Ukrayna ve Cumhurbaşkanı Zelensky’nin bugün önce Londra’ya, ardından bu akşam da Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile görüşeceği Paris ziyareti hakkında konuşmak için geri dönen Başbakan Yardımcısı, Başbakan Giorgia Meloni’nin dışlanıp dışlanmadığını soranlara sert bir şekilde yanıt veriyor: “Kesinlikle yarın değil, Brüksel’de Zelensky ile yüz yüze görüşecek”. Zelenskiy’nin AB’den savaş uçağı talep ettiği hipotezi ise, “Her ülke kendi kararını verir, İtalya, Ukrayna topraklarını savunmak için başka türde silah göndermiyor” diyor.

Regeni kılıfı – İtalya ile Mısır arasındaki ilişkiler sorulduğunda ise, “El Sisi’den tüm engelleri kaldırmasını bizzat ben istedim, durmayacağız, çalışmaya devam edeceğiz” diye garanti veriyor. Ancak bu, terörle mücadelede ve enerji arzı konusunda da belirleyici bir ülke olan Mısır ile görüşmememiz gerektiği anlamına gelmiyor” dedi.