Trump, Musk'ı yeni Hükümet Verimliliği Departmanı'nın başına atadı

kunteper

Global Mod
Global Mod
Gelecek dönem başkanı Donald Trump, Elon Musk'un yeni Hükümet Verimliliği Departmanı'na liderlik edeceğini duyurdu (Doge) eski Cumhuriyetçi başkan adayı Vivek Ramaswamy ile birlikte. İş adamı, Truth Social platformunda yaptığı açıklamada, Musk ve Ramaswamy'nin “yönetimimin hükümet bürokrasisini ortadan kaldırmasına, aşırı düzenlemeleri kesmesine, israf harcamalarını kesmesine ve federal kurumları yeniden yapılandırmasına öncülük edeceğini” söyledi.

Tesla ve SpaceX'in kurucusu ve X'in sahibi Musk, başkanlık kampanyası sırasında Trump'ın büyük bir bağışçısıydı.

Trump, X'in CEO'sunun atandığını duyurduğu notta, Elon Musk liderliğindeki Hükümet Verimliliği Departmanı'nın “potansiyel olarak zamanımızın 'Manhattan Projesi' haline geleceğini” söyledi ve “Büyük Proje”nin “misyonunu” karşılaştırdı. Elon Musk, 2. Dünya Savaşı sırasında atom bombasının geliştirilmesine yol açan projeye katıldı.

ABD ekonomisini özgürleştirmek ve 'ABD ekonomisini özgürleştirmek' için birlikte çalışacaklarının altını çizen Trump, “Elon ve Vivek'in verimliliği gözeten ve aynı zamanda tüm Amerikalıların hayatlarını iyileştirecek şekilde federal bürokraside değişiklikler yapmasını bekliyorum” dedi. Hükümeti vatandaşlarına karşı sorumlu tutmak.

Trump'ın seçimleri

Trump, Pentagon için iş adamının sağcı megafon televizyonu Fox'tan bir spiker olan Pete Hegseth'i seçerken, CIA'in başına da Ulusal İstihbarat'ın eski direktörü Teksaslı kongre üyesi John Ratcliffe'i seçecekti.

İş adamı aynı zamanda Güney Dakota valisi ve eski parlamenter Kristi Noem'in İç Güvenlik Bakanlığı sekreteri olarak aday gösterildiğini de doğruladı. Trump şöyle yazdı: “Kristi sınır güvenliği konusunda çok güçlüydü. Teksas'ın Biden'ın sınır kriziyle mücadelesine yardım etmek için Ulusal Muhafız birlikleri gönderen ilk valiydi ve bu askerler toplam sekiz kez gönderildi. Sınırı korumak için 'sınır çarı' Tom Homan'la yakın işbirliği içinde çalışacak ve Amerika vatanımızın düşmanlarımıza karşı güvende olmasını sağlayacak. Yıllardır tanıdığım onunla çok çeşitli projelerde çalıştım. Amerika'yı Yeniden Güvenli Hale Getirme misyonumuzda önemli.”

Ayrıca okuyun