Prigozhin, uçağın kara kutularını al

kunteper

Global Mod
Global Mod
Wagner’in kurucusu Yevgheny Prigozhin’i taşıyan uçağın düşmesi sonucu herkes iyileşti kurbanların on cesedi. Bu, RIA Novosti’nin aktardığına göre Soruşturma Komitesi tarafından duyuruldu ve buna göre iki gün önce düşen Embraer jetinin kara kutuları da bulundu. Bunlara, Tver bölgesinde meydana gelen kazanın koşullarını açıklığa kavuşturmaya yardımcı olabilecek diğer belge ve materyallerle birlikte el konuldu.

Ayrıca okuyun

“Onlar da kaçırıldı Kazanın tüm koşullarını belirlemek için önemli nesneler ve belgeler. Tass haber ajansının aktardığına göre Komitenin basın servisi, gerekli adli tıp muayenelerinin yapılacağını belirterek, aynı zamanda Tver bölgesi valisi Igor Rudenya liderliğindeki soruşturma kapsamında acil servislerin başlatıldığını da bildirdi. “Kimliklerini belirlemek için” on cesetten genetik örnekler almak.

PRİGOJİN VE PUTİN’İN CENAZELERİ

Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov tanımladı ”Batı’daki birçok spekülasyon” ‘kesinlikle yalan’ hakkında Kremlin’in “uçaktaki yolcuların trajik ölümüne” karışması Çarşamba günü Wagner’in kurucusu Yevgeny Prigozhin’in de aralarında bulunduğu Tver bölgesinde düştü. Prigozhin’in cenazesine gelince Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in cenaze törenine katılıp katılmayacağını söylemek için “henüz çok erken” dedi. ”Gerekli inceleme ve incelemelerin ne kadar süreceğini bilmiyoruz”. Peskov basın toplantısında şunları söyledi: ”Gerekli incelemelerin ve soruşturmalara ilişkin gerekli belgelerin ne kadar süreceğini bilmediğimiz için cenaze tarihinin ne olacağını da bilmiyoruz. Dolayısıyla Putin’in olası bir katılımından söz etmek mümkün değil” dedi. Peskov, “Söyleyebileceğim tek şey, başkanın şu anda oldukça yoğun bir çalışma programına sahip olduğudur” diye ekledi.

BİDEN’İN SÖZLERİ

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Wagner’in kurucusu Yevgeny Prigozhin’in ölümündeki rolüne ilişkin bir soruya yanıt olarak, “Ne olduğunu tam olarak bilmiyorum ama şaşırmadım.” dedi. Biden şunu söyledi”Rusya’da arkasında Putin olmadan hiçbir şey olmuyor”. Sonuçta Amerika Birleşik Devletleri birkaç ay önce Prigozhin’in başına bir şey gelebileceği konusunda o kadar açıktı ki. ABD başkanı, “Ben onun yerinde olsaydım yediklerime dikkat eder, menüyü kontrol altında tutardım” dedi. Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov’un “kabul edilemez” dediği sözler. Devlet haber ajansı Tass’ın aktardığına göre Ryabkov, “Bu tür trajik olaylar hakkında konuşmak ABD Başkanı’nın işi değil” dedi ve böyle bir müdahalenin Washington’un diplomasiyi küçümsediğini gösterdiğini ekledi.