“Onlar için normalliğin ilk anları”

kunteper

Global Mod
Global Mod
Hamile bir kız var Görümcesiyle İtalya'ya gelen ancak bakıma muhtaç kızını Türkiye'deki büyükannesinin yanına bırakan. Ama bombaların altında eşlerini kaybedenler de var. Tanrılarınkiler dramatik hikayelerdir 62 Filistinli mülteci18'i özel tıbbi ve sağlık bakımına ihtiyaç duyan 32 çocuk da bu sabah limana ulaştı. baharat gemide Vulkan gemisi, Donanma hastane gemisi. Bunlar çoğunlukla Refah sınır kapısını kullanarak Gazze'den Mısır'a gelen aileler. Müstakbel anne ve Gazze'de hayat arkadaşının öldüğünü gören adamın da aralarında bulunduğu beş kişi, İtalya'daki Evanjelik Kiliseler Federasyonu tarafından ağırlanacak (Fcei) aile bireyleriyle yeniden bir araya gelmeyi bekliyor.

“Hepsi genç, belli ki ardındaki acı hikayeleribize burada bulunmaktan mutlu olduklarını ve akıbetleri hakkında büyük korkuların devam ettiği sevdiklerini güvenle bekleyebileceklerini söylediler”, diye anlatıyor Adnkronos'a. Federica BriziFcei'nin resepsiyon müdürü, bu sabah Vulcano gemisi limana yanaştığında La Spezia'daydı. Gelenlerin gelişini organize eden oydu. Federasyonun Roma'da ağırlayacağı beş mülteci. “Ben FCEI için insani koridorlardan sorumluyum” diyor, ancak bu tamamen farklı bir durum, daha acil bir durum ve çok daha acil bir sağlık ihtiyacı var”.

Bu sabah gelen kişi “çok denedim, hatta psikolojik olarak” diye açıklıyor. Savaş cehenneminde kalan aile üyeleri için endişeleniyorlar. “Birçoğunun tedavi için gelecek çocukları ve yakın akrabaları var, ancak bir o kadarı da aile üyelerini çok ciddi bir durumda bırakıyor” diye ekliyor. Aynı zamanda İtalya'ya vardıkları için mutlular ve İtalya'ya sığınma talebinde bulunmaya istekliler. Bize Filistin halkına yönelik Batı desteğini her zaman hissettiklerini söylediler. Bu beni gerçekten çok etkiledi.” Onları Roma'ya götüren otobüste, Müstakbel annenin yanı sıra yengesinin de yanında üç erkek çocuğu var. Federica, “Biri hemşire, diğeri fizik öğretmeni ve üçüncüsü bir otomobil şirketinde çalışıyordu” diyor. Üçü de aile üyelerini geride bıraktı. “Birinin tıbbi bakıma ihtiyacı olan 3 çocuğu var, diğerinin ise yaralı bir çocuğu var ama eşini bombalarda kaybetti. Ancak üçüncünün eşi ve oğlu Gazze'de kaldı ve çıkamıyor”.

Roma yolculuğu sırasında servis istasyonunda mola verilirken dua edildi. “Ben küçük normallik anlarıKim yaşadı, kim bilir ne kadar süre sonra yaşadı”, diye ekliyor Federica. Başkentte onları yeni bir hayat bekliyor. Ama onlarınki yarım yamalak bir neşe. “Düşünceler geride bıraktıkları, yakında onlara katılacak olanların yanı sıra yeni gelenlere de gidiyor. bunu yapamayacağız “, diyor Federica. Bu nedenle Fcei “derhal ateşkes” istemek için geri dönüyor ve bu arada “Gazze Şeridi'nden insani koridor acil müdahaleye ihtiyaç duyan hassas durumdaki insanlar için” (Rossana Lo Castro tarafından)