“Bu ses o kadar ürkütücü ki…” Dinlerken de aynen böyle, ‘Globalalldestinations’ tarafından yayınlanan videoda, İngilizcede Narrows Bridge olarak bilinen New York’taki Verrazzano köprüsünün rüzgar tarafından ‘hareket ettirilen’ sesini duyabiliyorsunuz. Sosyal medyada yorumları tetikleyen bir çatırtı. Kullanıcılar “Baharatlı bir akşam yemeğinden sonra midemin sesi gibi geliyor” diye yazarken, birileri “yardım edin, bu çok korkutucu” diyor. Robert Moses tarafından tasarlanan köprü, Brooklyn ve Staten Island’ın iki ilçesini birbirine bağlıyor. Adını ilk kez 1524 yılında New York limanına ulaşan İtalyan kaşif Giovanni da Verrazzano’dan alıyor. 1964 yılında hizmete açılan geminin tek bir kusuru var, sosyal medyada kullanıcılar “Plakada bir eksik var ve Verrazzano’nun plakasında bir eksiklik var” yorumunu yapıyor. Verrazano oldu”. Big Apple Maratonu’nun başlangıç noktası olmasıyla ünlü olan ‘Cumartesi Gecesi Ateşi’ filminin bazı sahnelerinde de görülüyor.
Cincinnati’den gelen yorum şöyle: “Köprü, tıpkı gökdelenler gibi, çatlamaması veya kırılmaması için rüzgarla birlikte bükülecek şekilde tasarlandı. En iyi şeyi yapıyor.” “Beni en çok şaşırtan şey, birçok insanın bir köprünün bu şekilde inşa edilmesi gerektiğini bilmemesidir” diye karşılık veriyorlar. “Bütün mühendisler sosyal medyada burada” sözlerini bir sürü gülümseyen ifadeyle adeta alkışlayarak bitiriyorlar.
Cincinnati’den gelen yorum şöyle: “Köprü, tıpkı gökdelenler gibi, çatlamaması veya kırılmaması için rüzgarla birlikte bükülecek şekilde tasarlandı. En iyi şeyi yapıyor.” “Beni en çok şaşırtan şey, birçok insanın bir köprünün bu şekilde inşa edilmesi gerektiğini bilmemesidir” diye karşılık veriyorlar. “Bütün mühendisler sosyal medyada burada” sözlerini bir sürü gülümseyen ifadeyle adeta alkışlayarak bitiriyorlar.