“Moskova nükleer konusunda Pyongyang'a yardım ediyor”

kunteper

Global Mod
Global Mod
Rusya'nın Ukrayna'daki saldırılarında geçtiğimiz gün en az beş kişi öldü, en az 14 kişi de yaralandı. Ukraynalı bölgesel yetkililer bunu bildirdi ve Kiev hava savunmasının gece fırlatılan 81 Shahed insansız hava aracından 57'sini düşürdüğünü ekledi. Rusya'nın ayrıca Kh-31P füzesiyle Odessa'ya saldırdığı da bildirildi. Şu anda herhangi bir hasar veya can kaybı bildirilmedi.

Kiev suçluyor: “Moskova nükleer konusunda Pyongyang'a yardım ediyor”

Rusya, Kuzey Kore birlikleri ve füzeleri karşılığında Pyongyang'ın yaptırımlardan kaçmasına ve nükleer yeteneklerini geliştirmesine yardım ediyor. Bu, Ukrayna askeri istihbaratının başkanı Kyrylo Budanov tarafından The Economist gazetesine belirtildi. Budanov daha önce yaklaşık 11.000 Kuzey Kore askerinin halihazırda Rusya'da olduğunu ve 1 Kasım'a kadar savaşmaya hazır olacağını açıklamıştı; bu karar, Kuzey Kore'nin halihazırda Rusya'ya gerçek mühimmat sağlamasıyla Moskova ile Pyongyang arasındaki askeri işbirliğinin güçleneceğine işaret edecekti. Ukrayna'ya karşı savaş için topçu ve balistik füzeler.

Budanov, Rusya'nın nükleer yeteneklere verdiği desteğin, daha küçük taktik nükleer silahlar ve su altı füze fırlatma sistemleri için teknolojiler sağlanmasını da içerdiğini söyledi. Yaptırımların kaçırılması, nükleer programı konusunda ciddi ekonomik kısıtlamalarla karşı karşıya olan Kuzey Kore için de hayati önem taşıyabilir. Rusya, Pyongyang'ın nükleer ve balistik füze gelişimini denetleyen Birleşmiş Milletler izleme programının yenilenmesini engelledi.