Meksika'da Noel posadaları ne zaman başlıyor?

Adanali

Member
Meksika'da posadalar ne zaman başlıyor?

Posadalar Noel'den önceki 9 günü temsil eder, yani 16'sında başlar ve 24 Aralık'ta Noel arifesinde biter. Genellikle Meksika'daki şehir ve kasabalarda düzenlenirler.

Hanlar sırasında, hacılar arasındaki diyalogları ve handaki düelloları simüle eden dualar söylenir. Etkinlikte aile, komşular ve/veya arkadaşlar Meksika mutfağına ait tamales, punç, atole, kahve ve çeşitli yemek ve içecekleri ikram edip paylaşıyorlar. Ayrıca ikramiyeler ve şeker torbaları da dağıtılıyor.

Posadaların yıldızı Piñatas

Posadaların önemli bir unsuru, genellikle yedi tepeli bir yıldız şeklindeki, tatlılar veya meyvelerle dolu olan piñata'dır. Geleneğin sembolizmi vardır. Her zirve büyük bir günahı temsil ediyor ve kırıldığında içerik, katılanların bereketinin sembolü olarak ortaya çıkıyor.

Tarım ve Kırsal Kalkınma Bakanlığı'na göre, tatillerde piñatalar genellikle tatlılar, yer fıstığı ve mevsim meyveleriyle doldurulur: portakal, limon, mandalina, tejocotes, jicamas, şeker kamışı ve diğerleri.

Eskiden çocuklar piñatayı kırmadan önce “Altın istemiyorum / gümüş istemiyorum / piñatayı kırmak istiyorum” şarkısını söylemek adettendi ancak bu gelenek neredeyse geçerliliğini yitirdi.