Kremlin liderinin söyledikleri

kunteper

Global Mod
Global Mod
İtalya ve Rusya “bağımsızlık mücadelesi” ve “İtalyanların her zaman kalplerinde taşıdığı özgürlük arzusu da dahil olmak üzere birçok faktör tarafından birleşiyor”. Rusya Devlet Başkanı şunu söyledi Vladimir Putin Dünya Gençlik Festivali'nde konuşuyoruz. Putin, “Büyük bir halkın büyük sanatından” söz ederek, “Rusya her zaman İtalyan sanatına hayran olmuştur.” diye ekledi.

Putin birkaç hafta içinde ikinci kez İtalya'dan övgüyle ve olumlu sözlerle bahsetti. 20 Şubat'ta başka bir forumda başkan, birkaç yıl önce Devlet Uluslararası İlişkiler Enstitüsü'nde (MGIMO) okumak için Moskova'ya taşınan İtalyan öğrenci Irene Cecchini'nin sorularını yanıtladı. “İtalya her zaman yanımızda oldu, beni nasıl karşıladıklarını hatırlıyorum, orada kendimi evimde hissettim”, Genç muhatabın uyruğunu merak eden Rusya Devlet Başkanı bu vesileyle şunları söyledi:

Putin ve ABD seçimleri

“Şu anda iç siyasi sürece müdahale etmek istemiyorum, ABD'deki başkan adaylarının davranışları hakkında yorum yapmak istemiyorum” çünkü bu “ABD'nin iç politikasını ilgilendiriyor, başka bir şey değil”, Putin, Kasım ayında ABD'de yapılması planlanan başkanlık seçimlerine ve Joe Biden ile Donald Trump arasındaki mücadeleye atıfta bulunduğunu söyledi. Yakın zamanda yapılan bir röportajda Kremlin lideri, Biden'ı Trump'a tercih ettiğini söyledi. Amerika Birleşik Devletleri başkanı, Putin'i “çılgın bir aptalın çocuğu” olarak nitelendirerek “misilleme yaptı”.

Rusya ve Ukrayna'nın “kaçınılmaz” birleşmesi

Bir soruyu yanıtlayan Putin, Ukrayna'daki savaşa da değindi. “Şunu açıkça söylüyorum: “Ukrayna ile Rusya arasında” en azından manevi düzeyde “yeniden birleşme er ya da geç gerçekleşecek. Bu kaçınılmazdır. Bunun gerçekleşmesi için, bunu engelleyen her şeyi ortadan kaldırmalıyız” diye ekliyor ve “bugünkü Ukrayna da dahil olmak üzere birçok insanın hayatını zehirleyen” “milliyetçiliğin en iğrenç tezahürlerine” değinmeden önce.

Ayrıca okuyun