Kıbrısçık'ın rakımı kaçtır ?

Simge

New member
Kıbrısçık’ın Yüksekliğinde Kaybolan Hayaller

Forumdaşlarım, belki de bir çoğunuzun aklında canlanacak bir yer vardır. Hani o sevdiğiniz, sıkça ziyaret ettiğiniz bir köy veya kasaba... Bilirsiniz, her köyün bir ruhu vardır. Ve o ruh, her zaman size özel bir anlam taşır. Bugün, sizlerle Kıbrısçık’tan, kalbimdeki izlerinden bir hikaye paylaşmak istiyorum. Beni dinlerseniz, bu hikayenin, orada bir zamanlar geçirdiğim bir anı gibi size de dokunacağını umut ediyorum.

Yükseklerden Bir Ses

Bir gün, Kıbrısçık’a doğru yola çıkmak üzere bir araya geldik. Ben, her zaman olduğu gibi, kırsalda huzur arayanlardan biriydim. Ama bu sefer yanımda, çözüm odaklı bir dostum vardı. Onun adı Cemal. Cemal, her şeyin bir çözümü olduğuna inanan, her sorunun pratik bir yanıtı bulunduğunu savunan, sıkça strateji geliştiren bir adamdı. Düşüncelerinde her zaman bir yol vardı. Bu yüzden, Kıbrısçık’ın yükseklerine çıkmak, ona bir “zafer” gibi geliyordu. Ama benim içimdeki hissiyat, ona biraz farklıydı. Benim bakışımda Kıbrısçık, sadece bir nokta değil, her köşesinde farklı bir hikaye barındıran bir dünyaydı.

O gün, gökyüzü bulutlarla örtülmüş, dağların etrafını sarhoş bir şekilde kuşatan bir sis, her şeyin ardında gizemli bir hava bırakıyordu. Ben, Kıbrısçık’a yaklaşıp da tepeyi görmeye başladıkça, aklımda bir soru beliriverdi: “Kıbrısçık’ın rakımı kaçtır?” Sadece sayılardan ibaret bir şey miydi? Gerçekten bu kasabanın yüksekliği, içimdeki derinliği de simgeliyor muydu? Cemal, hemen o arama motoruna sarılıp soruyu sordu. Cevap kısa ve nettir: 1350 metre. Ama ben, bunun çok daha fazlası olduğunu hissediyordum.

Kadınlar ve Erkekler: Farklı Perspektifler

Yolculuk ilerledikçe, Cemal bir çözüm arayışında daha derinleşti. "Bu kadar yüksekliği nasıl daha verimli hale getirebiliriz?" diye sordu. Hemen birkaç harita çıkarıp, yol üzerindeki stratejik noktaları inceledi. Her şey bir anlamda zamanlamaydı. Zamanı doğru kullanmak, zirveye ulaşmanın anahtarıydı.

Ama ben, zirveye ulaşmanın ötesinde başka bir şeyin peşindeydim. Bu kasaba sadece bir nokta değil, aynı zamanda duyguların yansımasıydı. Kıbrısçık’ın yüksekliği, sadece fiziksel bir rakam değil, kalbimizdeki yükseklikleri, ruhumuzdaki derinlikleri anlatıyordu. Cemal için Kıbrısçık’ın rakımı yalnızca bir yükseltiydi. Benim için ise içsel bir huzurdu, bir anlamdı. Kıbrısçık’ın tepeye çıkmakla, duygusal bir yolculuğa çıkmanın paralel olduğunu düşündüm.

Araba yolculuğunda Cemal daha fazla sayılarla meşgulken, ben pencereden dışarı bakıyordum. Kıbrısçık’ın etrafındaki dağlar, nehirler, ve o kasaba gibi saklı kalmış her şey bir anlam taşıyordu. Yağmurun, çimenlerin ve ağaçların kokusu… Bunlar, her adımda bir başka farkındalık yaratan ince detaylardı. Cemal, her zamanki gibi o stratejik bakış açısıyla, daha hızlı gitmenin ve daha çok şey başarmanın yollarını arıyordu. Ama ben, her anın tadını çıkarmanın ve bu yolculukta ne hissedeceğimizin önemine odaklanıyordum.

Kadınlar ve erkekler… Bu farkındalık, zaman zaman biraz zıt olsa da, aslında tamamlayıcıydı. Cemal’in çözüm odaklı yaklaşımı ve benim daha empatik, duygusal bakış açım birbirini tamamlarken, ikimiz de Kıbrısçık’ın her bir köşesini daha derinlemesine keşfetmeye başlıyorduk.

Bir Dağ, Bir Hikaye: Kıbrısçık’ın Ruhuna Dokunmak

Kıbrısçık’a vardık. İlk bakışta, kasabanın her sokağında zamana karşı bir direnç vardı. Nehrin kenarındaki taşlar, dağların zirvesinde kaybolan akşam güneşi… Her şey sessizdi, ama bir o kadar da derindi. Cemal, hemen hızla kasabanın yukarı kesimlerine tırmanmaya başlarken, ben biraz daha sakin ve huzurlu bir şekilde yürümeyi tercih ettim.

Yükseklere tırmanırken, aramızdaki bakış açısı farkı bir kez daha açığa çıkıyordu. Cemal, her dağ zirvesine çıktığında, bir hedefe daha yaklaşıyor gibiydi. Ama ben, her adımda sadece bu anın içinde kayboluyor, etrafımdaki huzura karışıyordum. Ve bu düşüncelerle içimde bir sessizlik belirdi. Kıbrısçık’ın rakımı, aslında sadece bir sayıdır. Ama ne kadar yükseldiğinizin önemi, ulaşmaya çalıştığınız yer değil, yolculuğunuzun kendisinde gizlidir. Bu kasaba, bu dağlar, aslında içimizdeki yüksekliklere dokunmamızı sağlıyordu.

Cemal, zirveye ulaşmıştı. Ben ise biraz geride kalmış, doğanın sunduğu huzuru içime çekmiştim. Sonra, Cemal’in yüzüne bakarken birden şunu fark ettim: Kıbrısçık’ın rakımı, sadece bir sayıydı. Ama buradaki yüksekliği içsel yolculuğumda hissettim. Ve belki de Kıbrısçık’a, o sayının gerisinde bir anlam yüklemek, her şeyin ötesindeydi.

Siz Neyi Keşfettiniz?

Bu hikayede, Kıbrısçık’ın rakımı sadece bir başlangıçtı. İçsel yolculuk, her birimiz için farklı anlamlar taşır. Kimisi çözüm arar, kimisi duygularının peşinden gider. Ama ne olursa olsun, her adımda başka bir dünya keşfedilir. Forumdaşlarım, siz de böyle bir yolculuğa çıktığınızda, hangi bakış açısıyla yola çıkıyorsunuz? Yükseklikler, sadece fiziksel değil, ruhsal bir yükselme midir? Kıbrısçık’ın yüksekliği, sadece bir sayı mı, yoksa bir anlam mı taşıyor?

Yorumlarınızı sabırsızlıkla bekliyorum.