Joe Biden, Trump'ın tepkisi olan oğlu Hunter'ı affetti

kunteper

Global Mod
Global Mod
ABD Başkanı Joe Biden, oğlu Hunter Biden için “tam ve koşulsuz” af ilan ettiHaziran ayında yasa dışı silah bulundurma suçlarından hüküm giymiş ve Eylül ayında hapisten kaçınmak için vergi suçlarını kabul etmiş, bunun siyasi rakipleri tarafından kışkırtılan bir “adalet hatası” olduğunu iddia etmişti.

Biden'ın açıklaması

“Bugün oğlum Hunter için bir af imzaladım. Göreve geldiğim günden itibaren Adalet Bakanlığı'nın karar alma sürecine müdahale etmeyeceğimi söyledim ve oğlumun seçici ve haksız bir şekilde yargılandığını izlediğimde bile sözümü tuttum” dedi. Demokrat, Hunter'a “farklı davranıldığını”, “Hunter'ı yok etmeye çalışarak beni yok etmeye çalıştıklarını ve bunun burada duracağına inanmak için hiçbir neden olmadığını” ileri sürerek bu kararı haklı çıkardı. Yeter artık. çok fazla” dedi.

Biden, oğlu Hunter'a yönelik suçlamaların, “Kongre'deki siyasi rakiplerinin çoğunun onları kendisine saldırmaya ve onun seçilmesine karşı çıkmaya kışkırtmasından sonra geldiğini” söyledi.

Trump'ın tepkisi

ABD'nin seçilen Başkanı Donald Trump, Biden'ın kararını eleştirerek bu tedbiri “suistimal ve adaletin ihlali” olarak nitelendirdi. “Joe'nun Hunter'ı affı, Ocak ayından beri yıllarca tutuklu bulunan 6 rehineyi de kapsıyor mu? Bu bir suiistimal ve adaletin saptırılmasıdır,” diye ilan etti Truth Social platformunda, 2020 başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçilerin yenilgisinden iki ay sonra, 2021'in o gününde Kongre Binası'na düzenlenen saldırı nedeniyle tutuklananları kastederek. Ayrıca Beyaz Saray'ın Trump'la iletişiminden sorumlu bir sonraki direktörü Steven Cheung, Demokratları ve “diğer radikal savcıları” Adalet Bakanlığı'nı kontrol etmekle ve “adalet sistemini silahlandırmakla” suçlayarak af hakkında konuştu ve bu onların “başarısızlığa” girişmelerine olanak sağladı. iş adamına karşı cadıları avlamak.

Hunter Biden'a yönelik suçlamalar

Hunter Biden, Haziran ayında Delaware'de 2018'de silah satın almasıyla ilgili üç ağır suçtan suçlu bulundu. Silah satın alma formuna yasadışı uyuşturucu kullanıcısı olmadığını yanlış bir şekilde yazdı. Eylül ayında Los Angeles'ta dokuz federal vergi suçlamasını kabul etti ve sanığın suçlamaları kabul ettiği ve cezalandırma kaderini hakimin ellerine bıraktığı “açık” bir savunmayı tercih etti. Vergi suçlamaları 17 yıla kadar hapis ve silah suçlamaları 25 yıla kadar cezalandırılabilir nitelikteydi; ancak federal cezalandırma kuralları çok daha kısa cezalar gerektiriyordu ve başkanın oğlunun hapishaneden tamamen kaçınması mümkündü.