“İsrail askeri rehin alındı”, son haberler

kunteper

Global Mod
Global Mod
Hamas'ın silahlı kanadı El Kassam Tugayları'na bağlı milisler, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Jabalia mülteci kampına diğerleriyle birlikte baskın düzenleyen en az bir İsrail askerini rehin aldıklarını iddia etti. El Kassam Tugayları sözcüsü Ebu Ubeida'nın video mesajında belirttiğine göre, İsrail askerleri bir tünele girerek burada pusuya düşürüldü. Abu Obeida, Hamas milislerinin “Siyonist güçleri bir tünele çektiğini” ve burada belirtilmeyen sayıda İsrail askerini “yaraladıklarını, öldürdüklerini ve esir aldıklarını” söylüyor.

İnsani yardım Gazze'ye giriyor

Bu arada bugün çok sayıda insani yardım kamyonu Kerem Şalom sınır kapısından Gazze'ye giriyor. Mısır, El Sisi ile ABD Başkanı Joe Biden arasında geçen Cuma günü yapılan bir telefon görüşmesinin ardından, İsrail'in Mayıs ayında kontrolü ele geçirme operasyonunu başlatmasından bu yana kapatılan Refah kapısına kadar Kerem Şalom geçiş noktasından geçici olarak insani yardım ve BM yakıtı geçirmeyi kabul etmişti. 7..

PNA: Gazze geçiş yönetimi inceleniyor üçüncü taraflara devredildi

Üst düzey bir yetkili, ABD, Mısır, İsrail ve Filistin Ulusal Otoritesi'nin (PNA), Gazze Şeridi'ndeki sınır geçişlerinin yönetiminin Filistinlilere veya üçüncü taraflara nasıl devredilebileceğini derinlemesine tartıştığını söyledi. Ynet web sitesinde bildirildiği üzere, ANP'nin Arap Dünyası Basını'na (AWP) yaptığı açıklama.

''ABD, Mısır, Filistin Yönetimi ve İsrail arasında, Gazze Şeridi'ndeki sınır geçişlerinin resmi Filistin yönetimine ilişkin, üçüncü bir taraf veya Mısır-Filistin Anlaşması olasılığı da dahil olmak üzere dikkatli ve ayrıntılı bir tartışma sürüyor'', yetkili açıkladı.

Görüşmeler esas olarak Kerem Şalom ve Refah geçişlerinin yanı sıra kuzey Gazze'deki “malların ve insani yardımın Gazze Şeridi'ne girişini ve insanların hareketini kolaylaştırmayı” amaçlayan diğer geçişlerle ilgili.

Ayrıca okuyun