ahmetbeyler
New member
Android işletim sistemine sahip bir taşınabilir aygıt kullanmak ve başka Google hizmetlerine erişmek için gmail uzantılı bir e-posta adresine gereksiniminiz vardır. Birebir durum Apple aygıt ve hizmetleri için de geçerli. iCloud uzantılı bir e-posta adresi olan iCloud kullanıcı isminiz ya da başka ismiyle Apple kimliğiniz olmadan ve bu hesaba giriş için gerekli parolayı bilmeden aygıtınızı kullanmaz ve en temel hizmetlere bile ulaşamazsınız.
iCloud kullanıcı ismi bir fazlaca kullanıcı için akılda tutması en kolay bilgidir. Lakin artık tüm ayrıntılarımız kayıtlı olduğu ve otomatik giriş yapmayı tercih ettiğimiz için Apple kimliği üzere kıymetli bir bilgiyi bile unutabiliyoruz. Telaş etmeyin, iCloud uzantılı e-posta adresinizi bulmak için uygulayabileceğiniz farklı usuller var. Gelin iCloud kullanıcı ismi nasıl bulunur yakından bakalım ve bu sistemi tüm bilgileriyla tanıyalım.
İçindekiler
iPhone, iPad, Apple Watch, Mac bilgisayar, Apple TV ve gibisi bir Apple aygıtı kullanmak ve bunlar üzerinden kullanabileceğiniz öbür Apple hizmetlerine ulaşmak için gerekli hesap, Apple kimliği ya da daha hayli bilinen ismiyle iCloud kullanıcı ismi olarak geçer. iCloud uzantılı bir e-posta adresi olan bu kullanıcı ismi ve ona bağlı şifre ile Apple aygıtlarını kullanabilir ve Apple hizmetlerine ulaşabilirsiniz.
iCloud kullanıcı ismi yani Apple kimliği için bir örnek vermek gerekirse [email protected] diyebiliriz. Bu e-posta adresi, kullanıcının Apple kimliği yani iCloud kullanıcı ismidir. Birden fazla vakit birinci defa bir Apple aygıt aldığınız vakit bu kimliği oluşturursunuz. E-posta adresi ve adrese giriş yapmak için gerekli şifre ile Apple aygıtlarını kullanabilir ve Apple hizmetlerine ulaşabilirsiniz.
iCloud kullanıcı ismi ne işe fayda?
Birçok vakit kullanmakta olduğunuz Apple aygıtınızı, iCloud kullanıcı isminiz ile bir sefer giriş yaptıktan daha sonra çıkış yapmadığınız sürece tıpkı kimlik ile kullanmaya devam edersiniz. Fakat bu yazıyı okuduğunuza bakılırsa iCloud kullanıcı isminizi unuttunuz ve kullanmakta olduğunuzdan farklı bir aygıta giriş yapmak istiyorsunuz.
İşte iCloud kullanıcı ismi bu işe yarıyor. Apple aygıtınızı kullanırken bilgi paylaştınız, yedeklemeler yaptınız, bir fazlaca bilgi kaydettiniz. Tüm bunlar Apple kimliğinize kaydedildi. Farklı bir aygıt kullanmaya başladığınız vakit kimliğinize kayıtlı olan ayrıntıları kullanabilmek için iCloud kullanıcı isminiz ve şifrenizle giriş yapmalısınız. Yani Apple kimliği, sizin dijital bir defteriniz üzeredir.
iCloud kullanıcı ismi nasıl bulunur?
Prosedür #2: Mac bilgisayarınızda iCloud kullanıcı ismi bulma:
Metot #3: PC’de iCloud kullanıcı ismi bulma:
Prosedür #4: Gelen e-postalarda iCloud kullanıcı ismi bulma:
Usul #5: Öbür iCloud kullanıcı ismi bulma yolları:
Üstte anlattığımız yollar kesinlikle sonuç verecektir fakat iCloud kullanıcı isminiz farklı yerlerde de kullanılmış olabilir. iPhone, iPad, iPod touch ya da Mac aygıtınızda App Store, FaceTime ya da İletiler uygulamalarından birini kullandıysanız iCloud kullanıcı isminizi görmeniz mümkün.
Windows işletim sistemine sahip bilgisayarınızda iTunes uygulamasını kullanmak için giriş yaptıysanız da iCloud kullanıcı isminizi bulabilirsiniz. Birebir biçimde rastgele bir internet tarayıcısından iCloud.com ya da appleid.apple.com adreslerini ziyaret ederek Apple kimliğinizle giriş yaptıysanız da iCloud kullanıcı isminizi bulabilirsiniz. Yani seçenekleriniz bir çok fazla.
iCloud kullanıcı ismi ile neler yapılabilir?
iCloud kullanıcı ismi ya da öbür ismiyle Apple kimliği demek; tüm Apple aygıtlarını ve Apple hizmetlerini kullanmanız için gerekli olan hesabın kullanıcı ismi demektir. Yani iCloud kullanıcı ismi olmadan rastgele bir Apple aygıt ya da hizmetine ulaşamazsınız. iCloud kullanıcı ismi ile kullanabileceğiniz uygulamalardan kimileri şöyle;
iCloud kullanıcı ismi bir fazlaca kullanıcı için akılda tutması en kolay bilgidir. Lakin artık tüm ayrıntılarımız kayıtlı olduğu ve otomatik giriş yapmayı tercih ettiğimiz için Apple kimliği üzere kıymetli bir bilgiyi bile unutabiliyoruz. Telaş etmeyin, iCloud uzantılı e-posta adresinizi bulmak için uygulayabileceğiniz farklı usuller var. Gelin iCloud kullanıcı ismi nasıl bulunur yakından bakalım ve bu sistemi tüm bilgileriyla tanıyalım.
İçindekiler
- iCloud kullanıcı ismi nedir?
- iCloud kullanıcı ismi ne işe fayda?
- iCloud kullanıcı ismi nasıl bulunur?
- Prosedür #1: iPhone, iPad, iPod touch yahut Apple Watch’unuzda iCloud kullanıcı ismi bulma
- Usul #2: Mac bilgisayarınızda iCloud kullanıcı ismi bulma
- Sistem #3: PC’de iCloud kullanıcı ismi bulma
- Metot #4: Gelen e-postalarda iCloud kullanıcı ismi bulma
- Formül #5: Öbür iCloud kullanıcı ismi bulma yolları
- iCloud kullanıcı ismi ile neler yapılabilir?
iPhone, iPad, Apple Watch, Mac bilgisayar, Apple TV ve gibisi bir Apple aygıtı kullanmak ve bunlar üzerinden kullanabileceğiniz öbür Apple hizmetlerine ulaşmak için gerekli hesap, Apple kimliği ya da daha hayli bilinen ismiyle iCloud kullanıcı ismi olarak geçer. iCloud uzantılı bir e-posta adresi olan bu kullanıcı ismi ve ona bağlı şifre ile Apple aygıtlarını kullanabilir ve Apple hizmetlerine ulaşabilirsiniz.
iCloud kullanıcı ismi yani Apple kimliği için bir örnek vermek gerekirse [email protected] diyebiliriz. Bu e-posta adresi, kullanıcının Apple kimliği yani iCloud kullanıcı ismidir. Birden fazla vakit birinci defa bir Apple aygıt aldığınız vakit bu kimliği oluşturursunuz. E-posta adresi ve adrese giriş yapmak için gerekli şifre ile Apple aygıtlarını kullanabilir ve Apple hizmetlerine ulaşabilirsiniz.
iCloud kullanıcı ismi ne işe fayda?
Birçok vakit kullanmakta olduğunuz Apple aygıtınızı, iCloud kullanıcı isminiz ile bir sefer giriş yaptıktan daha sonra çıkış yapmadığınız sürece tıpkı kimlik ile kullanmaya devam edersiniz. Fakat bu yazıyı okuduğunuza bakılırsa iCloud kullanıcı isminizi unuttunuz ve kullanmakta olduğunuzdan farklı bir aygıta giriş yapmak istiyorsunuz.
İşte iCloud kullanıcı ismi bu işe yarıyor. Apple aygıtınızı kullanırken bilgi paylaştınız, yedeklemeler yaptınız, bir fazlaca bilgi kaydettiniz. Tüm bunlar Apple kimliğinize kaydedildi. Farklı bir aygıt kullanmaya başladığınız vakit kimliğinize kayıtlı olan ayrıntıları kullanabilmek için iCloud kullanıcı isminiz ve şifrenizle giriş yapmalısınız. Yani Apple kimliği, sizin dijital bir defteriniz üzeredir.
iCloud kullanıcı ismi nasıl bulunur?
- Formül #1: iPhone, iPad, iPod touch yahut Apple Watch’unuzda iCloud kullanıcı ismi bulma
- Prosedür #2: Mac bilgisayarınızda iCloud kullanıcı ismi bulma
- Formül #3: PC’de iCloud kullanıcı ismi bulma
- Prosedür #4: Gelen e-postalarda iCloud kullanıcı ismi bulma
- Metot #5: Başka iCloud kullanıcı ismi bulma yolları
- Adım #1: Aygıt ana sayfasını açın.
- Adım #2: Ayarlar uygulamasını açın.
- Adım #3: İsminize dokunun.
- Adım #4: iCloud kullanıcı isminizi goreceksiniz.
Prosedür #2: Mac bilgisayarınızda iCloud kullanıcı ismi bulma:
- Adım #1: Apple logosuna tıklayarak başlangıç menüsünü açın.
- Adım #2: Sistem Tercihleri seçeneğine tıklayın.
- Adım #3: Apple Kimliği seçeneğine tıklayın.
- Adım #4: iCloud kullanıcı isminizi bakılırsaceksiniz.
Metot #3: PC’de iCloud kullanıcı ismi bulma:
- Adım #1: Windows için iCloud uygulamasını açın.
- Adım #2: Ana sayfada iCloud kullanıcı isminizi goreceksiniz.
- ya da
- Adım #3: Hesap sayfasını açın.
- Adım #4: iCloud kullanıcı isminizi bakılırsaceksiniz.
- ya da
- Adım #5: Ayarlar sayfasını açın.
- Adım #6: iCloud kullanıcı isminizi goreceksiniz.
Prosedür #4: Gelen e-postalarda iCloud kullanıcı ismi bulma:
- Adım #1: Apple cihazınızdaki Mail uygulamasını açın.
- Adım #2: iCloud e-posta adresinizin gelen kutusunu açın.
- Adım #3: Size gönderilmiş bir e-postayı açın.
- Adım #4: bilgileri görüntüleyin.
- Adım #5: iCloud uzantılı e-posta adresinizi yani iCloud kullanıcı isminizi goreceksiniz.
Usul #5: Öbür iCloud kullanıcı ismi bulma yolları:
Üstte anlattığımız yollar kesinlikle sonuç verecektir fakat iCloud kullanıcı isminiz farklı yerlerde de kullanılmış olabilir. iPhone, iPad, iPod touch ya da Mac aygıtınızda App Store, FaceTime ya da İletiler uygulamalarından birini kullandıysanız iCloud kullanıcı isminizi görmeniz mümkün.
Windows işletim sistemine sahip bilgisayarınızda iTunes uygulamasını kullanmak için giriş yaptıysanız da iCloud kullanıcı isminizi bulabilirsiniz. Birebir biçimde rastgele bir internet tarayıcısından iCloud.com ya da appleid.apple.com adreslerini ziyaret ederek Apple kimliğinizle giriş yaptıysanız da iCloud kullanıcı isminizi bulabilirsiniz. Yani seçenekleriniz bir çok fazla.
iCloud kullanıcı ismi ile neler yapılabilir?
iCloud kullanıcı ismi ya da öbür ismiyle Apple kimliği demek; tüm Apple aygıtlarını ve Apple hizmetlerini kullanmanız için gerekli olan hesabın kullanıcı ismi demektir. Yani iCloud kullanıcı ismi olmadan rastgele bir Apple aygıt ya da hizmetine ulaşamazsınız. iCloud kullanıcı ismi ile kullanabileceğiniz uygulamalardan kimileri şöyle;
- App Store
- Apple Arcade
- Apple Books
- Apple Fitness+
- Apple Music kullanması ve müzik satın alımları
- Apple News
- Apple Online Store
- Apple Hisse
- Apple Card
- Apple Cash
- Apple Podcasts
- Apple Store servisleri ve programları