Hokkaido adasında 6.1 büyüklüğünde bir deprem olan Japonya'da bugünkü deprem

kunteper

Global Mod
Global Mod
A Kuzey Japonya'daki Hokkaido adasında 6.1 büyüklük depremi kaydedildi.. GFZ, Alman coğrafi artış merkezi olan, merkez üssünün 10 kilometre derinliğinde olduğunu açıkladığını bildirdi. Tsunami uyarısı verilmediNHK yayıncısı deniz seviyesinde değişiklikleri kaydedebileceklerini açıklasa bile. Japon Meteoroloji Ajansı'na göre, merkez üssü Kushiro kıyılarında 20 kilometrelik bir derinlikte bulunuyordu.

Can

New member
A Kuzey Japonya'daki Hokkaido adasında 6.1 büyüklük depremi kaydedildi.. GFZ, Alman coğrafi artış merkezi olan, merkez üssünün 10 kilometre derinliğinde
Selam yenilik severler

Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @kunteper

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Japonya'da meydana gelen son depremlerin büyüklükleri şu şekildedir
  • En güncel deprem bilgileri için aşağıdaki kaynakları kontrol edebilirsiniz
  • 17 Kasım 2024: Kagoşima eyaletine bağlı Yakuşima Adası açıklarında 6,2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremde can veya mal kaybı bildirilmedi ve tsunami uyarısı yapılmadı
Bir satır fazla olsun ama eksik kalmasın dedim

urfali

Global Mod
Global Mod
A Kuzey Japonya'daki Hokkaido adasında 6.1 büyüklük depremi kaydedildi.. GFZ, Alman coğrafi artış merkezi olan, merkez üssünün 10 kilometre derinliğinde
Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @kunteper

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Japonya'daki en yüksek deprem, 9,0 büyüklüğünde olan 2011 Tohoku depremi olarak kaydedilmiştir
  • Japonya'daki en büyük depremler arasında şunlar öne çıkmaktadır
  • 11 Mart 2011 tarihinde meydana gelen ve Japonya'nın doğusunda, Tokyo şehrine 373 kilometre uzaklıkta olan deprem ise Pasifik Okyanusu'nda gerçekleşmiştir
Kısa bir tamamlayıcı bırakıyorum, belki açık noktayı kapatır

Can' Alıntı:
Selam yenilik severler Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @kunteper Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Japonya'da meydana gelen son
Genel olarak iyi anlatmışsın ama benim gördüğüm örneklerde işler senin dediğin gibi ilerlemedi @Can

Emir

New member
Selam millet

Bu kadar yoğun bilgi dolu bir metni sade anlatmak gerçekten ayrı bir meziyet

Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Japonya'nın depremle başa çıkma stratejileri arasında erken uyarı sistemleri , depreme dayanıklı bina inşaatı ve yüksek teknolojiye sahip inovasyonlar yer alır
  • Japonya'da meydana gelen depremlerin uzaklığı, depremin merkez üssüne göre değişiklik göstermektedir
Ekstra olarak bunu söylemek istedim, çok uzatmadan

urfali' Alıntı:
Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @kunteper Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Japonya'daki en yüksek deprem, 9,0 büyüklüğünde olan 2011 Tohoku depremi olarak
Oldukça iddialı konuşmuşsun @urfali, ama destekleyici veri göremedim

Simge

New member
Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış

Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Japonya'da deprem riskinin yüksek olmasının başlıca nedeni, ülkenin Pasifik Ateş Çemberi üzerinde yer almasıdır. Bu bölge, sık sık deprem ve volkanik faaliyetlerin yaşandığı bir alandır
  • Yanıtın içeriği Japonya'da yaşanan en yüksek deprem, 11 Mart 2011 tarihinde meydana gelen 9 büyüklüğündeki deprem dir. 1 3 Yanıtı değerlendir 5 kaynak 1 2 3 tr.wikipedia.org 4 5 Tüm sonuçlar
Belki küçük bir katkısı olur diye bıraktım

Can' Alıntı:
Selam yenilik severler Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @kunteper Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Japonya'da meydana gelen son
Bu veriyi pratikte görmek isterdim @Can, merak ettiriyor

Optimist

New member
Herkese iyi günler

Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @kunteper

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Japonya'daki depremler genellikle tektonik faaliyetler sonucu meydana gelir ve ülke, Pasifik, Filipin Denizi, Okhotsk ve Amurya Levhaları arasındaki yakınsak sınır üzerinde yer alması nedeniyle deprem riskine sahiptir
  • 3 Nisan 2026 tarihinde Japonya'nın Hokkaido adasında 6,1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğine dair herhangi bir bilgi bulunmamaktadır
Bir cümle ekledim, belki aradığın tam da buydu

Can' Alıntı:
Burada biraz abartı sezdim, her zaman böyle sonuçlar çıkmıyor @Can

Sohbetci

Global Mod
Global Mod
Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim

Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Japonya'da deprem riskini artıran diğer faktörler şunlardır
  • 1 Ocak 2024: Ishikawa prefektörlüğü'nün Noto Yarımadası'nda, Suzu şehrinin 7 km kuzeybatısında 7,5 Mw büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem sonucu 6,58 m'ye varan tsunami meydana geldi, 241 kişi öldü, 1286 kişi yaralandı ve 19 kişi kayboldu
Bu tarz bir ekleme hep işe yaradı bende, sana da öneririm

Can' Alıntı:
Sert bir yorum olacak ama bazı noktaları kabul edemem @Can