Gri saç, onlara neden olan mekanizmayı keşfetti

Adanali

Member
20 Nisan 2023 12:12

Amerika’da yapılan bir araştırmaya göre süreç saç köklerinde bulunan kök hücrelere bağlı.

Araştırma ne diyor

Bilim adamları, 3D in vivo görselleştirme teknikleri ve RNA sıralama teknolojileri kullanarak fareler üzerinde deneyler yaptılar. Yaşlandıkça hücreleri ve saç folikülünün bölmelerindeki hareketlerini gerçek zamanlı olarak takip edip izleyebildiler. Toplanan veriler göstermiştir ki, zaman geçtikçe ve saç yaşam döngüsügiderek daha fazla kök hücre, suprabulber bölgenin şişmesi içinde hapsolur. Artık olgunlaşamazlar ve ampulün germinal bölgesine inemezler, böylece Wtn proteini sayesinde pigment üreten melanositlere dönüşürler. Bu, gri saç oluşumunu gösterir.

Gelecekteki gelişmeler

Bu keşif, gelecekte beyaz saç oluşumunu engelleyebilecek yeni araştırmaların geliştirilmesinin önünü açıyor. Çalışma koordinatörü Mayumi Ito’ya göre, “Bu sonuçlar, melanosit kök hücrelerinin hareketliliğinin ve geri dönüşümlü farklılaşmasının sağlıklı, renkli saçı korumak için kritik öneme sahip olduğunu gösteriyor.” Araştırma grubunun hedefleri arasında, kök hücrelerin hareketliliğini yeniden etkinleştirmek veya onları doğrudan folikülün germinal bölmesine taşımak için yeni stratejiler geliştirmek yer alıyor. Burada saç yeniden pigment üretebilecektir.

Ayrıca oku
sponsorlu içerik

UniMarconi

Telematik üniversite, iş dünyasına yönelik eğitim

Yirmi yıllık tarihte, dijital üniversiteler, İtalya’da ilk doğan UniMarconi ile başlayarak büyük bir büyüme yaşadı. toplumun büyümesi için temel bir hümanist kültürün entegrasyonunu unutmadan

Daha fazlasını bul

Ayrıca oku
sponsorlu içerik

UniMarconi

Yirmi yıllık tarihte, dijital üniversiteler, İtalya’da ilk doğan UniMarconi ile başlayarak büyük bir büyüme yaşadı. toplumun büyümesi için temel bir hümanist kültürün entegrasyonunu unutmadan

Daha fazlasını bul

İlgili