“G20’nin Ukrayna açıklaması taviz verici ancak önemli bir sonuç”

kunteper

Global Mod
Global Mod
Ukrayna’ya özel atıfta bulunan bir nihai açıklama yapmayı hedefledik“Elbette bir uzlaşma ama çok önemli, uzun ve zorlu bir çalışmanın sonucu olan” bir metin. Dolayısıyla Başbakan, Giorgia MeloniG20’nin sonunda Hindistan’da düzenlenen basın toplantısında.

Ayrıca okuyun

“Bunun özellikle önemli olduğunu düşünüyorum ve bu fırsatı değerlendirerek, müzakerelere katılan İtalyan Şerpalara, liderler arasında nihai deklarasyon konusunda fikir birliğine varmayı başardıkları için teşekkür ediyorum” dedi Meloni. “Ukrayna’ya kesin ve spesifik bir gönderme yapan bir deklarasyon için Hindistan başkanlığıyla birlikte çalıştık” diye vurguladı. Başbakana göre bu, “özellikle G20’yi hazırlayan bakanlar düzeyindeki toplantıların hepsinin bir nihai deklarasyon olmadan sona erdiği gerçeği göz önüne alındığında, hafife alınamayacak kadar karmaşık bir sonuçtu”.

“Modi’yi tebrik etmeliyiz, G20’nin stratejik olduğuna ikna olduk”, bunun “gelişmekte olan ülkelerle etkili diyaloğa izin veren, mevcut ulusların dünya nüfusunun üçte ikisini temsil ettiği, Hindistan başkanlığının başarısının stratejik olduğu” bir olay olduğuna inanıyoruz “Uluslararası bağlam açısından da” diyen Meloni, “kolay bir baskı olmadığını” vurguladı.

G20’nin “Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırganlığı konusunun yanı sıra, İtalya’yı ilgilendiren pek çok konu var, örneğin göç sorunları gibi” “yasadışı akışlarla mücadele etme ve yasal göçü teşvik etme ihtiyacının altı çiziliyor” dedi. sonra belirtti.

İTALYA-ÇİN

“Çin Başbakanıyla İpek Yolu’nu konuştuk ama sadece bu da değil, o ülkeyle ikili bir ilişkimiz var. İpek Yolu’na dahil olmayan ülkeler bizimkine göre daha avantajlı anlaşmalar yaptılar. Bu değerlendirmeler sonucunda Çin’e gitme konusundaki kararlılığımı sürdürme niyetindeyim, işbirliğimizi nasıl güçlendirebileceğimize dair daha büyük unsurlar olduğunda “gitmenin” daha anlamlı olacağına inanıyorum” diyen Meloni, şunları hatırlattı: “Çin’le yapıcı bir diyalog vardı. Çin başbakanı ikili ilişkilerimizi nasıl derinleştirebileceğimizi anlattı.”

Başbakan, Pekin’in olası bir misilleme yapmasıyla ilgili bir soruyu yanıtlarken, “İtalya ve Çin iş birliğini sürdürmenin ne kadar önemli olduğunu biliyor, pragmatizm her zaman kazanır. Diyalog isteği var, hiçbir şeyden ödün verilmez…” diye ekledi. İtalya’nın İpek Yolu’nu terk etmesi muhtemel.

Başbakan daha sonra, “İtalyan hükümeti Ekim ortasında Çin’de düzenlenecek Kuşak ve Yol Forumu’na davet edildi. Dün bu konuyu konuşmadık ama İtalyan hükümeti kesinlikle davetliydi” dedi.

AFRİKA

“Aynı zamanda İtalya’nın rolü sayesinde, Afrika bu G20’de merkezi bir konuma sahip oldu. Dünkü genel kurul oturumunda Afrika’nın da konuşmamın merkezinde yer alması tesadüf değil ve genel kurul oturumunun oturum aralarında ayrıca iki ülke arasında düzenlenen bir toplantıya da katıldık. Avrupa Birliği liderleri ve orada bulunan Afrikalı liderler, bunun da çok önemli bir unsur olduğuna inanıyorum, Avrupa Birliği’nin Afrika kıtasına yönelik artan ilgisini gösteriyor, bu dikkate alınması gereken bir unsur. Ayrıca İtalya’nın özellikle geçen yıl üstlendiği rol sayesinde” dedi Meloni, G20’nin sonunda Hindistan’da düzenlediği basın toplantısında bir kez daha.

“Özellikle Sael’de artan istikrarsızlıktan açıkça bahsedildiğini hatırladı. Göçten söz ediliyordu. Yatırımlardan söz ediliyordu, gıda krizinden söz ediliyordu, ancak işbirliği bağlantılarının sıkılaştırılması arzusu da var” Avrupa Birliği tarafından Afrika ülkeleriyle. Tekrar ediyorum, Afrika da gelecek yıl İtalya’nın liderliğini yapacağı G7 başkanlığına getireceğimiz temel konulardan biri olacak.”

.