Filippo Mosca Romanya'da cezaevinde kalmaya devam ediyor: Mahkûmiyet kararı temyizde onaylandı

kunteper

Global Mod
Global Mod
Oldu Filippo Mosca'ya verilen sekiz aydan fazla hapis cezası temyizde onaylandıAslen Caltanissetta'lı olan genç adam, Uluslararası uyuşturucu kaçakçılığı suçlamasıyla Romanya'nın Costanza kentindeki Porta Alba hapishanesinde yaklaşık bir yıl tutuklu kaldı. Genç adam her zaman masum olduğunu söylemişti. Ceza arkadaşı Luca Cammalleri için de doğrulandı.

Geçtiğimiz mart ayında ev hapsi talebi reddedilmişti Çocuğun savunması ilerledi. Bugün açıklanan cezanın 19 Nisan'da çıkması bekleniyordu ancak daha sonra bugüne ertelendi.

Annenin Farnesina'ya çağrısı

Filippo'nun annesi Ornella Matraxia, geçtiğimiz haftalarda bir kez daha Dışişleri Bakanlığı'ndan “güçlü müdahale” talebinde bulunmuştu. Adnkronos-lei'ye “Hala güçlü bir destek için Farnesina'dan güçlü bir müdahale talep ediyorum” dedi. Bu savaşta yalnızız. Evet, pek çok insanın bize yardım ettiği ve bize yakın olduğu doğru, ancak yalnızca güçlü bir diplomatik müdahalenin bir şeyleri değiştirebileceği de aynı derecede doğru. Bu acının sona ermesi gerekiyor. Philip masumdur. Bu hikayede bir dizi tutarsızlık var ama görünen o ki kimse bu durumu çözemez.”

“Çaresiz aile üyeleri, bu bir adalet hatasıdır”

“Filippo ve Luca'nın ailesinden şunu duydum: Filippo'nun kız arkadaşı gözyaşlarına boğuldu. Onlar çaresiz, hepimiz bunun farklı biteceği konusunda kendimizi kandırmak istedik. Mahkûmiyet kararının teyit edilmeyeceğini umuyorduk, çünkü bu davada onların masum olduklarına dair deliller açıktı. Ailelere yakın olmaya devam edeceğiz ve kısa süre içinde Filippo, Luca ve olaya dahil olan üçüncü kızla tanışmak için Romanya'ya bir gezi düzenlemeye çalışacağız” dedi. Filippo Mosca ve Luca Cammalleri'nin 8 yılı aşkın hapis cezalarının temyiz edilmesinin ardından yurt dışında tutuklu bulunan İtalyanların insan haklarına ilişkin karar, ilk andan itibaren suçunu kabul eden üçüncü İtalyan kızın cezası da onandı.

“Bu bir haksızlıktır, deliller ortadadır – ekliyor -: kız başından beri Luca ve Filippo'nun her şeyden habersiz olduğunu doğruladı. Onlara bu kadar sert bir ceza vermek gerçekten saçma, biz yargıçların geri adım atacağını umuyorduk.” 'Sessizlik Tutsakları' derneğinin avukatı Francesca Carnicelli de bir “adli hata”dan söz ediyor. Rumen avukatlar açık hava Filippo ve Luca'nın tartışmalı gerçeklere dahil olmadığının kanıtlanabileceğine ikna olmuştuk – Adnkronos'a söylüyor – Biz, tam beraat olmasa da, cezanın indirilmesinden emindik. Luca, bu kabul edilemez bir sonuç. Dernek olarak bugüne kadar olduğu gibi hem ailelerine hem de çocuklarına yardım etmeye devam edeceğiz” dedi. 'Sessiz Mahkumlar'ın başkanına göre, Mosca ve Cammalleri olayı, yurtdışında gözaltına alınan İtalyanlar için “bir irtibat hakimi” ihtiyacını doğruluyor çünkü “çoğu zaman kendi hallerine bırakılıyorlar”. “Başka ülkelerde cezaevlerinde bulunan ve haklarının ne olduğunu bile bilmeyen birçok yurttaşımız var” diye açıklıyor. Gelecek 23 Mayıs'ta dernek İnsan Hakları Komisyonu Senatosu tarafından dinlenecek. Katia Anedda, “Bu konuyu komisyonun dikkatine de sunacağız” diye güvence veriyor.

Ayrıca okuyun