E-Nabız Barkod No Nedir, Analiz Sonuçları Nasıl Öğrenilir?

ahmetbeyler

New member
e-Devlet, UYAP, MHRS, E-Nabız üzere bilişim idare sistemleri, ülkemizin dijitalleşme istikametinde attığı en değerli adımlar olarak kabul ediliyor. Bilhassa COVID-19 pandemisi ile bir arada işlerin biraz aksamak zorunda kaldığı devirlerde bu sistemler gerçek manada hayat kurtarıcı oldu. Dijital sıhhat sistemimiz olan E-Nabız, hem vatandaşların tıpkı vakitte sıhhat çalışanlarının işini her manada çok kolaylaştırdı.

E-Nabız sistemi üzerinden bir epey farklı süreç yapabiliyorsunuz fakat sistem hakkında en hayli yapılan sorgulamalar barkod no ve analiz kararı öğrenme hakkında. Bu süreçlerin nasıl yapıldığının merak edilmesi son derece olağan zira yapılan bir hayli analiz kararınu öğrenmek için günler daha sonra bir daha hastaneye gitmek oldukça güç olacaktır. Gelin E-Nabız sistemini biraz daha yakından tanıyalım ve barkod no nedir tüm bilgileriyla nazaranlim.

İçindekiler

E-Nabız nedir?
E-Nabız’a nasıl giriş yapılır?
E-Nabız barkod no nedir, ne işe fayda?
Barkod no nereden alınır?
E-Nabız barkod no sorgulama nasıl yapılır?
E-Nabız üzerinden analiz sonuçları nasıl öğrenilir?
E-Nabız taşınabilir uygulamaları nasıl indirilir?
E-Nabız’da öbür hangi hizmetler yer alıyor?
Akıllı Asistan
Ziyaretlerim
Reçetelerim
Raporlarım
Hastalıklarım
Analizlerim
Radyolojik İmgelerim
COVID-19
Alerjilerim
Acil Durum Notlarım

Bilmeyenler için, E-Nabız nedir?

Türkiye Cumhuriyeti Sıhhat Bakanlığı tarafınca geliştirilen E-Nabız sistemi, birinci sefer 2015 yılında vatandaşların kullanmasına sunuldu. E-Nabız için bir şahsi sıhhat sistemi diyebiliriz. Tıpkı e-Devlet üzere E-Nabız sisteminde de kayıtlı kişinin sıhhat ayrıntıları hakkında tüm ayrıntılar bulunuyor. Üstelik bu sisteme hem vatandaşlar tıpkı vakitte sıhhat çalışanları ulaşabiliyor.

E-Nabız’a nasıl giriş yapılır?

• Adım #1: Buradaki temas üzerinden E-Nabız internet sitesini açın.
  • Adım #2: T.C. kimlik numaranız ve E-Nabız şifreniz ile giriş yapın.
    • ya da
  • Adım #3: e-Devlet Üzerinden Giriş seçeneğine tıklayın.
  • Adım #4: T.C. kimlik numaranız ve e-Devlet şifreniz ile giriş yapın.
    • ya da
  • Adım #5: e-İmza ile Giriş seçeneğine tıklayın.
  • Adım #6: Adımları uygulayın.
E-Nabız sistemine giriş yapmak için üstteki adımlarda bulunan tekniklerden size en uygun olanı kullanabilirsiniz. bir epeyce kişi e-İmza kullanmadığı ve E-Nabız için özel bir şifre almadığı için e-Devlet ile Giriş yolunu kullanıyor. Hangi giriş yolunu kullanırsanız kullanın, tıpkı sisteme ulaşacak ve tıpkı hizmetlerden faydalanacaksınız.

E-Nabız barkod no nedir, ne işe fayda?

Hastanelerde yaptırdığınız her analizin kendine özel bir barkod numarası vardır. Kelam konusu barkod no, analiz kararınu öğrenmeniz için gereklidir. Lakin şu an bahsetmiş olduğumiz barkod no, sıklıkla COVID-19 test kararı için gerekli olan numaradır. Zira başka bir fazlaca analiz kararınu sistemden otomatik olarak görürken COVID-19 test kararınuzu öğrenmek için bu barkod numarasına gereksiniminiz vardır.

Barkod no nereden alınır?

Rastgele bir hastaneye ya da aile sıhhat merkezine gidip de rastgele bir analiz ya da COVID-19 testi yaptırdığınız vakit yetkili kişi tarafınca size bir doküman ya da ufak bir kağıt modülü verilir. Bu doküman üzerinde kelam konusu testin barkod numarası yazmaktadır. Yani E-Nabız barkod no, hastane tarafınca verilmektedir. Şayet bu biçimde bir doküman almadıysanız yetkili şahsa test kararınuzu nasıl öğrenebileceğinizi sorabilirsiniz. Kimi hastanelerin kendi sistemi olabilir.

E-Nabız barkod no sorgulama nasıl yapılır?

• Adım #1: Buradaki ilişki üzerinden E-Nabız COVID-19 Test kararı sayfasını açın.
  • Adım #2: Barkod numaranızı girin.
  • Adım #3: T.C. kimlik numaranızın son 4 hanesini girin.
  • Adım #4: Cep telefonu numaranızı girin.
  • Adım #5: E-posta adresinizi girin.
  • Adım #6: Doğrula butonuna tıklayın.
E-Nabız sistemi üzerinden barkod no ile sorgulama yapmak için üstteki adımları izlemeniz kâfi. Yaptığınız bu süreç daha sonrası test kararınuz E-Nabız sistemine de geçmiş olacak. Aslında tüm test sonuçları E-Nabız sisteminden görünür lakin kimi kullanıcılar sistemde COVID-19 test sonuçlarını nazaranmedikleri için evvela bu usulün uygulanması öneriliyor.

E-Nabız üzerinden analiz sonuçları nasıl öğrenilir?

• Adım #1: Buradaki ilişki üzerinden E-Nabız internet sitesini açın.
  • Adım #2: Sisteme giriş yapın.
  • Adım #3: Soldaki menüden Analizlerim sekmesine tıklayın.
  • Adım #4: Tarih seçin.
  • Adım #5: Analiz sonuçları sayfasından tüm analiz neticelerinızı bakılırsabilirsiniz.
  • Adım #6: COVID-19 Test kararı sayfasından COVID-19 test neticelerinızı bakılırsabilirsiniz.
E-Nabız sistemi üzerinden analiz neticelerinızı öğrenmek için üstteki adımları izlemeniz kâfi. Adımlarda gördüğünüz üzere COVID-19 test sonuçlarını gorebileceğiniz bir sayfa da mevcut lakin kimi kullanıcılar, test yaptırmalarına karşın bu sayfanın boş olduğunu bildirdikleri için bu biçimde bir durum yaşarsanız evvela bundan evvelki barkod no sorgulama usulünü uygulamanız öneriliyor.

E-Nabız taşınabilir uygulamaları nasıl indirilir?

Tıpkı e-Devlet, UYAP, MHRS üzere E-Nabız sistemini de epey daha kullanışlı hale getiren bir taşınabilir uygulaması bulunuyor. Android işletim sistemine sahip taşınabilir aygıtınıza Google Play Store üzerinden, iOS işletim sistemine sahip taşınabilir aygıtınıza App Store üzerinden, Huawei için buradaki ilişki ile AppGallery üzerinden E-Nabız taşınabilir uygulamasını indirebilirsiniz. Uygulamayı indirdikten daha sonra tıpkı internet sitesi üzere giriş yaparak süreçlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

E-Nabız’da öteki hangi hizmetler yer alıyor?

• Akıllı Asistan
  • Ziyaretlerim
  • Reçetelerim
  • Raporlarım
  • Hastalıklarım
  • Analizlerim
  • Radyolojik İmgelerim
  • COVID-19
  • Alerjilerim
  • Acil Durum Notlarım
Akıllı Asistan:

E-Nabız sistemindeki Akıllı Asistan sayfası üzerinden kan kümesi, yaş, uzunluk, kilo üzere temel ayrıntıların yanı sıra bugüne kadar size tabipler tarafınca konmuş tüm teşhisleri gorebilirsiniz. Bu teşhisler bir insan haritası üzerinde gösterilmiştir. Üstüne tıklayarak mevzu hakkındaki tüm bilgileri bakılırsabilirsiniz.

Ziyaretlerim:

E-Nabız sistemindeki Ziyaretlerim sayfası üzerinden bugüne kadar gitmiş olduğunuz tüm devlet hastanelerini, özel hastaneleri ve aile sıhhat merkezlerini nazaranbilirsiniz. Ziyareti hangi hastaneye yaptığınız, hangi doktorun sizinle ilgilendiği ve hangi poliklinikte muayene olduğunuz üzere tüm ayrıntılar bu sayfada görüntülenir.

Reçetelerim:

E-Nabız sistemindeki Reçetelerim sayfası üzerinden bugüne kadar tabipler tarafınca isminize yazılmış tüm reçeteleri, reçete numaralarını ve reçete bilgilerinı bakılırsabilirsiniz. Reçetesiz alınan ilaçlar, bu sayfa görünmeyecektir.

Raporlarım:

E-Nabız sistemindeki Raporlarım sayfası üzerinden bugüne kadar hastane ziyaretleriniz kararında doktorların hakkınızda hazırladıkları tüm raporları ve bilgilerinı görüntüleyebilirsiniz. Dilerseniz bu raporları PDF olarak indirmeniz ya da profilinizde gizlemeniz de mümkün.

Hastalıklarım:

E-Nabız sistemindeki Hastalıklarım sayfası üzerinden bugüne kadar hastane ziyaretleriniz kararında doktorlarınız tarafınca tanısı konulmuş tüm hastalıklarınızı ve hastalıklarınız ile ilgili bilgileri görüntüleyebilirsiniz.

Analizlerim:

E-Nabız sistemindeki Analizlerim sayfası üzerinden bugüne kadar yaptırmış olduğunuz tüm analizleri, sonuçlarını ve analizler ile ilgili bilgileri görüntüleyebilirsiniz.

Radyolojik Manzaralarım:

E-Nabız sistemindeki Radyolojik İmgelerim sayfası üzerinden bugüne kadar hastanelerde yapılan tüm radyolojik analizlerinizi görüntüleyebilirsiniz. Dilerseniz bu sonuçları e-posta ile paylaşabilir, görüntüleyebilir ya da profilinizde gizleyebilirsiniz.

COVID-19:

E-Nabız sistemindeki COVID-19 sayfası üzerinden yaptırdığınız aşılar ve gibisi tüm COVID-19 ile alakalı süreçlerinizi görüntüleyebilirsiniz.

Alerjilerim:

E-Nabız sistemindeki Alerjilerim sayfası üzerinden doktorlar tarafınca tanısı konmuş ve onaylanmış tüm alerjilerinizi görüntüleyerek alerji bilgilerinız hakkında bilgi alabilirsiniz.

Acil Durum Notlarım:

E-Nabız sistemindeki Acil Durum Notlarım sayfası, bir gün acil müdahale gereken durumlarda müdahale eden sıhhat çalışanının bilmesi gereken kıymetli bilgileri barındırır. Sayfa üzerinden gerekli notları ekleyebilirsiniz.

Ülkemizin dijital sıhhat sistemi olan E-Nabız nedir, E-Nabız barkod no nedir, analiz sonuçları nasıl öğrenilir üzere merak edilen soruları yanıtladık ve bu sistem hakkında bilmeniz gereken ayrıntılardan bahsettik. E-Nabız hakkında epeyce daha ayrıntılı bilgi sahibi olmak için sistemin internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.