“Daha fazla terör saldırısını önleyin, barışı inşa etmek için çalışıyoruz”

kunteper

Global Mod
Global Mod
“Bunu defalarca söyledik Unifil'e yönelik saldırılar kabul edilemezİtalyan askerleri birbirine dokunmuyor ve bunu geçen Pazartesi Netanyahu'ya da yineledim.” Antonio Tajani, Sara Mariani'nin ev sahipliği yaptığı Rai Tre'deki Agorà Hafta Sonu'nda.

“Bunun yerine inanıyorum ki Unifil'in rolü güçlendirilmeliçünkü ancak daha güçlü bir Unifil ve yeni angajman kurallarıyla İsrail ile Hizbullah arasında, iki ülke arasında nehre kadar bir tampon oluşturmak mümkün olacak. O zaman Lübnan düzenli ordusunun kuzeyde konuşlandırılması gerekecek. Ama Hizbullah'ın İsrail sınırından uzak tutulması gerekiyor, yoksa bu durum bitmez” diye konuştu.

Tajani, Santa Flavia'daki (Palermo) FI etkinliğinde, Tel Aviv'de bir kamyonun otobüs durağına çarptığı saldırı hakkında konuşurken, “Maalesef Orta Doğu'daki gerilim artıyor – Hamas'ın geriliminde bir artış var” dedi. Filistin halkı arasında militan toplayan bir terör örgütü. Umarım tüm bölgede gerilimin azalması için sivil halka yardım etmek için çalışıyoruz, ancak sağduyu hakim olmalı ve daha fazla terörist saldırıyı önlemeliyiz. Bizim için İsrail'in güvenliği, tıpkı Lübnan ve Gazze'deki sivil halkın güvenliği kadar temel önem taşıyor”.

Daha sonra şunun altını çizdi: “ Gazze'deki ateşkes Ortadoğu'daki tüm krizin anahtarıdır. Kriz, Hamas'ın geçen yıl İsrail ile Suudi Arabistan arasında durumu değiştirebilecek anlaşmayı engellemek için 7 Ekim'de İsrail'e saldırma kararı almasıyla ortaya çıktı.” herkesin düşündüğünden daha hızlı devlet – diye devam etti bakan – Şimdi bu karmaşık, ama peşini bırakmamalıyız. Bu arada, halen teröristlerin elinde bulunan İsrailli rehinelerin serbest bırakılmasını ve Hamas liderlerinin İsrail ile Gazze topraklarından kaçmasını sağlayacak bir anlaşma sonucunda ateşkesin sağlanması da amaçlanıyor. güvenli davranış.”

“Sivil halka yardım etmek için çalışmaya devam ediyoruz, 25 milyon avroyu masaya yatırdık. Önümüzdeki birkaç gün içinde İtalyan Gazze Gıdası projesi için 15 kamyonun ilki Cenova limanından Gazze'ye doğru yola çıkacak. Malzeme, sağlık ve gıda maddeleri ile dolu”, diye hatırladı Tajani