Bunu Saymam Ne Demek ?

Simge

New member
“Bunu Saymam Ne Demek?” – Erkekler ve Kadınlar Arasındaki Gizemli Sözlük

Hadi bir düşünelim… “Bunu saymam” dediğinizde, aslında ne demek istiyorsunuz? Bir erkek olarak “Bunu saymam” derken, verdiğiniz anlamla, bir kadın “Bunu saymam” dediğinde kastettiği şeyin aynı olduğunu söyleyebilir miyiz? Cevap hayır, kesinlikle hayır! O zaman gelin, bu fantastik sözcüğün anlamını çözmeye çalışalım. Hem de mizahi bir dille!

İlk önce şunu kabul edelim: “Bunu saymam” genellikle kadınlar için bir 'açıklama', erkekler için ise bir 'çözüm' cümlesidir. Evet, yanlış okumadınız, bu cümle iki farklı gezegende farklı anlamlara gelir. Erkekler genellikle pragmatisttir. Çözüm arayışında olan bir erkek, “Bunu saymam” dediğinde, hemen şu mantıkla hareket eder: "Bu, hiçbir şey ifade etmez, bir sonraki konuya geçelim." Kadınlar ise daha çok ilişkiyi, duyguyu ve karmaşayı içeren canlı bir sözlük gibidirler. Onlar için “Bunu saymam”, hiyerarşide önemli bir yer tutar. Bunu, “Beni üzmedin, ama bir dahaki sefere bir daha olmasın” şeklinde yorumlamak da mümkün.

Erkekler: “Bunu Saymam” = “Hadi Bu Konuyu Kapat, Biz Durum Değerlendiriyoruz”

Erkeklerin "Bunu saymam" demesi, olayların taze taze üzerine düşünmeleri gerektiği bir anı işaret eder. Erkekler için, bu cümle bir tür 'yoğun çözüm odaklılık' anlamına gelir. Kadınlar bir şey söylediğinde, erkekler genellikle durumun mantıklı bir çözümünü arar. Eğer kadının gözlerinde bir belirsizlik veya minik bir 'yakınmada' bir kırıntı görürlerse, hemen o cümlenin ardında yatan 'problemi' analiz ederler. Kadın buna “Bunu saymam” derken, erkekler de şöyle düşünür: “Evet, bu küçük şey göz ardı edilebilir. Zaten ben doğru hamlemi yapmadım mı?”

Ve bir erkek için en önemli şeylerden biri: **Duygusal bütçeyi bozmadan** problem çözmektir. Duygusal bütçe derken, yanlış anlamayın; "kız arkadaşımın ruh halini bozmadan, bu sorunu çabucak geçiştirebilirim" gibi bir düşünce... Erkekler için, “Bunu saymam” cümlesi; 'benim seninle tartışacak zamanım yok, biraz daha konuya odaklanmak istiyorum' anlamına gelir.

Şimdi, forumdaşlardan birine soralım: “Bunu saymam” dediğinizde, sizce kadınlar bunu gerçekten unutuyor mu? Ya da asıl amacı, “Bu kadar küçük bir şey için niye tartışalım, hemen geçelim” mi?

Kadınlar: “Bunu Saymam” = “Bu, Ama Bir Dahaki Sefer Olmasın, Lütfen!”

Kadınlar için “Bunu saymam” dediğinizde, bir anlamda ortada gizli bir mesaj vardır. "Bu seferlik affediyorum, ama bir dahaki sefere böyle yaparsan, seni gerçekten bilmem neyle tehdit ederim!" Kadınlar, olayları genellikle daha derinlemesine ele alır. Duygusal açıdan bakarlar, çünkü kadınlar için duygu, mantığın ötesindedir. Bir kadın “Bunu saymam” dediğinde, aslında duygusal kapasitesini kontrol etmeye çalışıyor demektir. “Bunu saymam” dedikten sonra, kadınlar dikkatle gözlemler, çünkü onlar için unutmak zor olabilir; hafızada kalan her şey bir etiketle ilişkilendirilir.

Kadınlar o kadar ince detaycıdır ki, bazen “Bunu saymam” dediklerinde, alt metinde o kadar çok şey yatar ki, bu sözcük aslında "Bunu geçiyorum, ama lütfen bir daha yapma" anlamına gelir. Sadece bir tartışmanın ötesinde, ilişki dinamiklerine dair bir uyarıdır. Kadınlar bu “Bunu saymam” cümlesini bazen nazikçe, bazen ise fazlasıyla ciddi şekilde kullanabilirler. Ancak sonrasında, erkeklerin fark etmeyeceği kadar küçük bir hata yüzünden kadının tepkisi sertleşebilir.

Kadınların ve erkeklerin arasındaki bu fark, aslında yaşamın küçük bir yansıması gibidir. Erkeklerin çözüm arayışları, kadınların ise duygusal ve ilişki odaklı yaklaşımları, bazen aradaki mesafeyi büyütebilir. Ama belki de bu mesafeyi anlamak, hayatı daha eğlenceli hale getiren bir şeydir. O zaman, “Bunu saymam” dediğinizde, ne olduğunu daha iyi anlayabiliriz.

Bunu Saymam Ama Bunu Anlamam = Gülümseme Garantili Bir Forum Tartışması!

İşte tam da bu noktada, forumdaşlar, bu kavramı tartışmaya açalım! Her iki tarafın da nasıl farklı düşündüğünü görmek, aslında tam anlamıyla çok eğlenceli bir durum yaratabilir. Kadınların ‘her şeyin altını çizerek’ anlam yükledikleri bu cümleyi, erkekler nasıl algılıyor? Ve erkeklerin ‘hızla geçiştirilen’ bu durumu, kadınlar nasıl kabul edebilir? Herkesin deneyimi farklı; belki de biz, hep beraber bu 'saymam' işini açığa çıkaralım.

Sizce “Bunu saymam” dedikten sonra, bir kadının içindeki duygu nasıl değişir? Erkekler “bu cümleyi” işitseler de, hala ilişkideki küçük bir problem mi görürler yoksa bir 'yol kazası' olarak mı değerlendirirler?

Forumun tadını çıkaralım, şakalaşarak, düşünerek, birbirimizin bakış açısını keşfederek! Yorumlarınızı bekliyorum, “Bunu saymam” dedikten sonra yaşadığınız komik anları da bizimle paylaşmayı unutmayın!