Fransa'da çiftçilerin protestoları sırasında yaşanan trajedi. Ülkenin güneybatısındaki Ariège'deki Pamiers'te bir arabanın göstericilerin kontrol noktasına dalması sonucu bir kadın öldü, kocası ve 14 yaşındaki kızı ise ağır yaralandı. Yayıncı Bfmtv, soruşturmaya yakın bir kaynağa dayanarak bunu duyurdu. Çiftçilere çarpan otomobili kullanan kişi polis tarafından durdurularak gözaltına alındı.
Fransa Tarım Bakanı Marc Fesneau, X'te protestocunun ölümünün “hepimiz için bir trajedi” olduğunu yazmıştı. “Tarımdaki mesleğini savunmak ve beklentilerini ifade etmek amacıyla düzenlenen endüstriyel eylem kapsamında, Ariège'de bu sabah erken saatlerde genç bir kadın öldü. Onu düşünüyorum, hayatları için mücadele eden ortağını ve kızını düşünüyorum”, diye ekledi Fesneau.
Fransa Tarım Bakanı Marc Fesneau, X'te protestocunun ölümünün “hepimiz için bir trajedi” olduğunu yazmıştı. “Tarımdaki mesleğini savunmak ve beklentilerini ifade etmek amacıyla düzenlenen endüstriyel eylem kapsamında, Ariège'de bu sabah erken saatlerde genç bir kadın öldü. Onu düşünüyorum, hayatları için mücadele eden ortağını ve kızını düşünüyorum”, diye ekledi Fesneau.