“Barış için zaman alır”

kunteper

Global Mod
Global Mod
Ulaşacak kişi Ukrayna'da barış '' karmaşık bir süreç ''Yani bir çözüme ulaşmak için “zaman alacak ''. Bu, bugün belirtildi. Bu bugün belirtildi. 27 Mayıs 2025, bir brifing sırasında Kremlin Dmitry Peskov'un sözcüsü.” Açıktır. “Her şeyin basit olmadığı açıktır. RIA Novosti Haber Ajansı'na göre Kremlin sözcüsü gazetecilere söyledi.

Peskov daha sonra bunu vurguladı “Avrupalıların davranışı hiçbir şekilde savaşın barışçıl bir çözümüne katkıda bulunmazAvrupa'nın Kiev'de silah sağladığı için Ukrayna'daki çatışmaya dolaylı olarak dahil olmaya devam ettiğini yineliyor. Öte yandan, Cremlin sözcüsü tanımladı '' dengeli '' Amerika Birleşik Devletleri yaklaşımı. “Amerikalılar ve Cumhurbaşkanı Trump, Ukrayna çatışmasının çözümüne çok dengeli bir yaklaşıma sahip, Peskov, Amerikan cumhurbaşkanı tarafından Kremlin Vladimir Putin'in liderine ifade ettiği eleştirilerin Rusya ve ABD arasındaki mahkumların değişimini etkilemeyeceğini vurguladı.” Kremlin sözcüsü gazetecilere verdiği demeçte, “Rus ve Amerikan bölümlerinin her şey üzerinde anlaşmaması gerektiği açıktır.” Dedi.

Daha sonra, Rus topraklarına yönelik Ukrayna saldırılarına yorum yapan Peskiv, Moskova ile “Kiev'in eylemlerinin bir barış sürecine olan arzusuyla nasıl çeliştiğini” açıkladı. Daha önce Moskova Savunma Bakanlığı, Kiev'i barış görüşmelerini kesintiye uğratmak için hava bombardımanlarını yoğunlaştırmakla suçladı ve hafta sonu 13 kişinin olduğu Ukrayna'ya yapılan büyük saldırılarını söyledi. Ukrayna dronlarının Rusya'ya karşı saldırılarına “yanıt”. “Rusya Federasyonu'nun Silahlı Kuvvetleri, herhangi bir terör saldırısına yanıt olarak büyük saldırılar yapmaya devam edecek ve Kiev rejimi tarafından provokasyon. Moskova Savunma Bakanlığı, saldırıların sadece askeri yapılara ve Ukrayna askeri-sanayi kompleksinin şirketlerine karşı yapılacağını söyledi “dedi.

Merz: “Savaşın sonu hakkında yanılsamalarım yok”

Onun için Alman Şansölyesi Friedrich Merz, savaşın kısa bir süresinde bir son olasılığı açısından yanılsamalar almadıklarını açıkladı.. Turku'daki Finli Premier Petteri Orpo ile görüşmelerin sonunda müdahale ederek, çatışmanın uzun bir süreye hazırlanmamız gerekebilir. Tarih boyunca, çatışmalar genellikle bir veya her iki tarafın hem askeri hem de ekonomik olarak tükenmeye ulaştığında sona erdiğini söyledi. “Açıkçası bu savaşta hala bundan uzaktayız” dedi.

Savaş sadece Ukrayna'nın bölgesel bütünlüğünü değil, daha sonra da önerdi. Merz, “1990'dan sonra Rusya ile birlikte kurduğumuz siyasi düzen sorgulandı.” Dedi. “Tehdit altındayız ve kendimizi bundan savunuyoruz.” Merz için Avrupa Birliği, Birleşik Krallık ve ABD'nin son üç hafta içinde, Rusya'nın yangının sona ermesini kabul etmeleri için baskı yapmak için baskı yapmak için ortak çabaları başarılı olamadı. “Ancak, en başından beri bunun çok hızlı bir şekilde olacağı yanılsamalar olmadım”. Sonuç olarak, bu Ukrayna'nın kendilerini savunmaya devam etmesi ve çabalarımızı yapabilmesi için yoğunlaştırmamız gerektiği anlamına gelir ”dedi.

Merz, Ukrayna tarafından uzun süren Alman silahlarının kullanımına ilişkin kısıtlamaları iptal etme kararını savundu: “Sadece hava kemiği bölgesindeki askeri üslere saldırabilenler kendilerini savunabilir, kararın birkaç ay önce verildiğini açıkladı.

Zakharova: “Bozza Memorandum Tirugue Time'ı içerecek”

Bu arada, Rusya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Moskova'dan Maria Zakharova bir brifing sırasında bunu ilan etti “Rusya, gelecekteki Barış Antlaşması ile ilgili bir muhtıra taslağını detaylandırmaya devam ediyorAnlaşmanın ilkeleri, potansiyel barış anlaşmasının zamanlaması ve ilgili anlaşmalara ulaşılırsa sınırlı bir süre boyunca olası yangın gibi bir dizi yönün tanımlanması “.” Memorandum hazır olur olmaz ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergej Lavrov'un gelişimine katılacağını vurgulamak istiyorum. Ukrayna kısmının Rus belgesini alır almaz aynı şeyi yapmasını ve taslağını göndermesini umuyoruz. ”

WSJ: Trump, bu hafta Moskova'ya ceza alıp vermeyeceğini değerlendiriyor

Donald Trump, bu hafta Rusya için ceza verme olasılığını değerlendiriyor. Wall Street Journal bunu bugün açıklıyor ve Amerikan başkanını Ukrayna'daki Vladimir Putin'in sürekli saldırıları ve barış görüşmelerindeki ilerleme eksikliği için “giderek daha sinirli” olarak tanımlayan bilgilendirilmiş kaynaklardan alıntı yapıyor. Önlemler yeni bankacılık cezalarını içermeyecek, dergi tarafından belirtilen kaynakları hala ortaya koyacaklar, ancak Ukrayna tarafından desteklenen ve Rusya tarafından sürekli olarak reddedilen 30 günlük yangından başlayarak Rus cumhurbaşkanını müzakere masasında taviz vermek için çeşitli seçenekler içerecekler.

Bununla birlikte, aynı kaynaklar, haftalarca çok sert cezalardan oluşan iki partili bir paket hazırlayan Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham gibi uluslararası ve iç müttefiklerin baskısına direnen Trump'ı dışlamıyor. Amerikan gazetesi tarafından sorulan Beyaz Saray sözcüsü Karoline Leavitt, “Başkan, müzakere bir barış anlaşması istediğini ve tüm seçenekleri masada tuttuğunu açıkladı” dedi.

Son günlerde, Trump kendisi “kesinlikle” olası yaptırımları değerlendirdiğini söyledi: “Onu uzun zamandır tanıyorum, her zaman onunla anlaştım, ama o şehirlere karşı füzeler gönderiliyor ve insanları öldürüyor – dedim – dedim – Kiev ve diğer şehirlere karşı füzeler gönderiyoruz, hepsini sevmiyorum.

Çin: “Çatışma partilerine, asılsız suçlamalara asla ölümcül silah sağlamadı”

Pekin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Mao Ning, Rusya'ya bildirilen malzemelerle ilgili olarak küresel zamanlar tarafından yeniden başlatılan ifadelerde, “Çin çatışma partilerine asla ölümcül silahlar sağlamadı ve ikili kullanım varlıkları üzerinde titiz kontroller uyguladı. Ve Ukraynalılar bunu iyi biliyor.” Dedi. Mao “asılsız suçlamalar” ve “siyasi manipülasyondan” bahsetti.

Sözcünün sözleri, Ukrayna Bilgi Ajansı ve Dış Bilgi Ajansı Başkanı Oleh Ivashchenko, “Çin'in askeri amaçlı şirketlere makine, kimyasallar, barut ve bileşenler ve bileşenler sağladığı bilgilerden” bahsetti. Ivashchenko, “20 Rus fabrikası hakkında verileri doğruladık.” Dedi.

Suçlamaları reddeden Pekin'in diplomasisi sözcüsü – Rusya'nın Ukrayna'yı işgalini hiç açık bir şekilde kınamamış ve gerçekten de Moskova ile “sınırsız” ortaklık ile bağlantılı olan – Ukrayna krizinde “Çin” konumunu yineleme fırsatı buldu. Asya devi her zaman “düşmanlıkların kesilmesi için aktif olarak çalıştığını, ateşkese ulaşmasını ve barış görüşmelerini teşvik ettiğini” iddia etti.

Ayrıca oku