“Artık ateşkes olmadan Rusya ile müzakere etmiyoruz”

kunteper

Global Mod
Global Mod
“Bir yangın kabul edilmeyecekse, Ukrayna artık Rusya Federasyonu ile devam eden müzakerelerle ilgilenmiyor“Ukrayna Dışişleri Bakanı Andrii Sybiha bunu ilan etti.” Rus heyetinin tam yetersizliğini gördük, bizden teslim olmayı istiyorlar. ”

Von der Leyen: “Savaşın başlangıcından yaklaşık 150 milyar desteğimiz”

Bu arada, Kiev'e yeni yardım Avrupa'dan geliyor. “Bugün Ukrayna'ya yeni bir milyar avro sağlıyoruz. Bu nedenle toplam desteğimiz, Rus istilasının başlangıcından büyük ölçekte yaklaşık 150 milyar'a ulaşıyor. Uzun vadede Ukrayna'nın yanındayız” diye yazdı X Avrupa Komisyonu Başkanı. Ursula von der LeyenMekanizmaya göre donmuş Rus varlıklarından finansmana atıfta bulunuldu.

Pazar günü başlayacak zirveye atıfta bulunarak, “Kanada'da G7 ortaklarımızı Ukrayna'ya güçlü desteği ve Rusya'ya karşı sert yaptırımları koordine etmeye davet edeceğim. Kremlin bu savaşı durdurana kadar.”

Ue Ueanime Ukraynalı mültecilerin 2027 yılına kadar korunması

Bugün AB Konseyi oybirliğiyle 4 Mart 2027'ye kadar 4 milyondan fazla Ukraynalı'nın savaştan kaçması için geçici korumayı genişletme önerisini destekledi.

Rusya, Polonyalı bakan Tomasz Siemoniak, “Ukrayna sivillerini ayrım gözetmeyen hava saldırılarıyla terörize etmeye devam ederken, AB Ukrayna halkı ile dayanışmasını göstermeye devam ediyor. Bir yıl boyunca milyonlarca Ukraynalı sığınmacıya koruma sağlamaya devam edeceğiz”.

Mart 2022'den bu yana, Ukrayna Flakonunun Rusya tarafından büyük ölçekte başlamasından kısa bir süre sonra, AB, Geçici Koruma Direktifi temelinde 4 milyondan fazla Ukraynalı mülteciye sığındı. Geçici koruma 4 Mart 2026'ya kadar sürecekti, ancak şimdi 4 Mart 2027'ye kadar uzatılacak. Geçici koruma sistemi, konseyi açıklar, ulusal sığınma sistemleri üzerindeki baskıyı hafifletir, çünkü bu tür korumaya giren insanlar, ulusal bürokrasileri test edecek sığınma için ayrı ayrı başvurmamalıdır.

Mart 2027'ye kadar, Sığınma başvurusu yapması gerekmeyen Ukraynalı yerinden edilmiş kişilere uzantı raporları. AB Konseyi'nin altını çizen uzatma, Mart 2022 kararının şartlarını değiştirmez. Konsey devam eden öneri, diğer yasal statüye geçiş (ikametgah), Ukrayna'ya kademeli bir dönüşün yolunu açma ve mevcut seçenekler hakkında daha fazla bilgi verme gibi sorunlarla karşılaşacak.

Geçici koruma, AB'ye gelen ve menşe ülkelerine geri dönemeyen yerinden edilmiş büyük bir grup insana anında ve toplu koruma sağlar. Geçici korumadan yararlanan insanlar AB genelinde aynı haklara sahiptir. Haklar arasında ikamet, işgücü piyasasına erişim ve konaklama, tıbbi yardım, sosyal yardım ve çocuklar için eğitime erişim. AB Geçici Koruma Mevzuatı Minimum Koruma Standartları oluşturur. Gerçek yardım seviyesi bir üye devletten diğerine değişebilir. Uzatma süreci neredeyse sonuçlandırılmıştır: Konsey, kararı bir sonraki oturumlarından birinde resmen kabul edecektir.

Ayrıca oku