ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelensky ile görüşerek Kiev’e yeni askeri yardım paketini duyurdu. Ancak Amerikalıların önemli bir kısmı ‘bu içeriği beğenmiyor’. CNN araştırması, Rusya’ya karşı savaşta Ukrayna’yı sürekli ödenek ve finansmanla desteklemeye devam etme olasılığı konusunda bir bölünme olduğunu gösteriyor. Ankete katılanların yüzde 55’ine göre Kongre yeni fonlara yeşil ışık yakmamalı. Ancak %45 için devam etmemiz gerekiyor. Her iki Amerikalıdan biri (%51) için ABD zaten Kiev için yeterince şey yaptı. Ancak %48 için daha fazlasının yapılması gerekiyor. Savaşın başladığı Şubat 2022’de bol miktarda silah gönderilmesinden yana olanlar toplamın %62’siydi.. Bölünme açık görünüyor ve şu anda Cumhuriyetçi sahneye hakim olan Biden ile Donald Trump arasındaki ikinci turun gerçekleşebileceği 2024 başkanlık seçimlerinden sadece bir yıl önce daha da derinleşme riski var. Eski başkan, Beyaz Saray’ın mevcut yönetimini eleştirmeye devam ediyor ve düzenli aralıklarla, ilgili tarafların anlaşmasıyla savaşı birkaç saat içinde olmasa da birkaç gün içinde sonlandırabileceğini yineliyor. Bu arada, yardımdan yana olan Amerikalılar farklı alt kategorilere bölünmüş durumda: İstihbarat bilgilerinin toplanmasına yardım etme hipotezi paylaşılıyor (%63), eğitim faaliyetleri %53 oranında teşvik ediliyor, silah temini (%43) ise yalnızca üçüncü seçenek. Çok az kişi (%17) sahadaki Amerikan askerlerine olumlu bakıyor. Arka planda belki de en net veri: Siyasi yönelimi ne olursa olsun, 10 Amerikalıdan 8’i savaşın uzun süre devam edeceğine inanıyor.