ABD Temsilciler Meclisi sözcüsü McCarthy görevden alındı: bu ilk kez

kunteper

Global Mod
Global Mod
ABD Temsilciler Meclisi, Temsilciler Meclisi Başkanı Kevin McCarthy’ye yönelik gensoru önergesini 216 kabul, 210 ret oyla kabul etti ve böylece McCarthy görevden alındı.. Tarihte ilk kez oluyor. Sekiz Cumhuriyetçi McCarthy’nin gönderilmesi yönünde oy kullandı: Andy Biggs, Ken Buck, Tim Burchett, Eli Crane, Matt Gaetz (önergeyi sunan kongre üyesi), Bob Good, Nancy Mace ve Matt Rosendale.

McCarthy, görevden alınmasına yol açan seçimlerden pişmanlık duymuyor ve bir daha aday olmayacağını açıklıyor: “Bir daha Temsilciler Meclisi Başkanlığına aday olmayacağım – oylamadan sonra X’e yazdı – bugün bir oy kaybetmiş olabilirim, ama inandığım şey için savaştım ve Amerika’ya inanıyorum. Hizmet etmek benim için bir onurdu.”

Daha sonra düzenlediği basın toplantısında “Koalisyonlar kurma ve çözüm bulma çabalarımdan pişman değilim. Ben sorunları yaratmak için değil, çözmek için yetiştirildim” dedi ve görevden “gurur, başarı ve evet duygusuyla” ayrıldığını belirtti. , iyimserlik.”

Kuzey Carolina Cumhuriyetçi Kongre Üyesi Patrick McHenry Temsilciler Meclisi’nin sözcülüğünü üstlenecek. McHenry’nin yetkileri yalnızca Meclis oturumlarını askıya almak, ertelemek ve konuşmacı rolü için adaylıkları tanımaktan ibarettir.

Konuşmacıya karşı gensoru önergesini sunan Trump yanlısı milletvekili Gaetz, McCarthy’nin “bataklığın bir yaratığı” olduğunu, “özel çıkarların parasını toplayarak ve bu parayı iyilikler karşılığında yeniden dağıtarak iktidara geldi” dedi. “Daha iyi bir konuşmacı seçmeliyiz” dedi.

Bu arada ABD Başkanı Joe Biden, Meclisin hızla yeni bir konuşmacı seçeceğini umuyor çünkü “ulusumuzun karşı karşıya olduğu acil zorluklar beklemeyecek.” Beyaz Saray’dan gelen ve Biden’ın her zaman “Amerikan halkı adına Kongre’deki her iki partiyle de iyi niyetle çalışmaya istekli olduğunu gösterdiğinin” ve “Meclis’in bir kez bunu yapacağının” altını çizen bir notta okuduğumuz şey bu. yeni bir konuşmacı seçme sorumluluğunu yerine getirmiştir. Biden “Amerikan halkının önceliklerini birlikte ele almaya” istekli olacak.